Franse vierdeklasser kan bekerfinale halen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Franse vierdeklasser kan bekerfinale halen

US Quevilly, een bescheiden club uit de Franse vierde klasse, kan vandaag stunten als het ten koste van het grote PSG de Franse bekerfinale haalt. De voorzitter van de club hoopt alvast op een wonder.

US Quevilly versloeg al twee Franse eersteklassers op weg naar de halve finale. US Boulogne-sur-Mer en Stade Rennes gingen voor de bijl. Nu moet Paris St.-Germain verslagen worden wil het straks in een vol Stade de France de bekerfinale betwisten.

"We waren niet blij toen we PSG lootten. In sportief opzicht is er niets mis met die ploeg, maar op alle andere gebieden is die ploeg een ramp. Hun supporters zijn geen doetjes", aldus Quevilly-voorzitter Arnaud Larue in Voetbal International. De lokale autoriteiten hebben alvast er alles aan gedaan om de veiligheid vanavond te verzekeren.

Quevilly heeft in het verleden twee keer net naast de Coupe de France gegrepen. In 1927 werden ze verslagen in de finale, in 1968 werden ze uitgeschakeld in de halve finale. Op 1 mei wordt de finale van de Franse beker gespeeld. AS Monaco kon zich gisteren al plaatsen ten koste van RC Lens.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties