Gillet: "Nog vier keer feesten!"

Gillet: "Nog vier keer feesten!"
Foto: © SC

Guillaume Gillet was na lange tijd nog eens bereid een interview te geven. De rechtsback/middenvelder was één van de grote voortrekkers tijdens de viering van de titel: "Dit is mijn mooiste seizoen tot dusver", lachte de Luikenaar.

Gillet had zich blijkbaar goed geamuseerd zondag na de titelviering in Anderlecht. "We zijn met drievierde van de groep naar de Carré getrokken en we hebben de druk er serieus afgelaten", knipoogt Gillet. "Die titel, met veertien punten voorsprong pakken, dat is toch iets wat de mensen zich zullen herinneren. Voor mij is dit mijn mooiste seizoen tot nu toe. Of ik tevreden ben met mijn seizoen? Ik ben de derde of vierde speler met het meeste speelminuten, dus ja, daar ben ik toch wel fier op."

Betere rechtsback

Natuurlijk werd onrechtstreeks gevraagd naar zijn visie op zijn positie als rechtsback. "Ik ben altijd bereid om de ploeg op eender welke manier te helpen, het is een eer om het shirt van Anderlecht te mogen dragen", draait hij eerst nog wat rond de pot. "Tuurlijk heb ik door de tijd en het aantal matchen dat ik op die positie nu speelde, geleerd om een betere rechtsback te zijn. Maar er zijn nog altijd lacunes in mijn spel. Ik denk echter dat ik het niet slecht heb gedaan als niet-verdediger eigenlijk."

Volgens Herman Van Holsbeeck ligt zijn toekomst eerder op het middenveld dan in de verdediging. "Natuurlijk speel ik graag op het middenveld. Ik was ook aangenaam verrast toen de trainer me tegen Kortrijk op het middenveld posteerde. We zullen wel zien. Volgend seizoen kan Wasilewski ook weer er staan, al heeft hij nog werk voor de boeg. En wie komt er bij?"

Voor Polak, Wasyl, Frutos en Baré

Bij de Rode Duivels is er nochtans een vacante plaats op de rechtsback. "Ik weet het", lacht Gillet. "Ze zijn al een hele tijd op zoek naar een speler voor die positie. Misschien moet ik daar mijn objectief wel van maken, om daar aan de slag te kunnen en zo de kwalificatie voor het EK mee te maken."

Gillet kwam ook nog terug op het overlijden van zijn manager, Yves Baré. "Ik dank hem voor het vele werk dat hij voor mij gedaan heeft. Ik hoopte deze titel met hem te kunnen vieren, maar het mocht niet zijn. Deze titel draag ik op aan hem. Maar ook aan Frutos, Wasyl en Polak, zij hebben heel moeilijke momenten beleefd. We hebben het ook voor hen gedaan."

Het was lang geleden dat Gillet de pers nog eens te woord wou staan. "Ja, ik ben niet altijd zo beschikbaar geweest als toen ik hier net aankwam, maar er zijn ook dingen geschreven waar ik het niet mee eens was. Dus heb ik me bewust wat op de achtergrond gehouden."

Te laat op training

Ondertussen staan er nog vier matchen op het programma. Hoe gaat Anderlecht die aanpakken? "Dit wordt nog vier keer feesten hé! Wij voelen ons niet de scheidsrechter voor de tweede plaats, maar we gaan wel onze plicht vervullen. We spelen nog een belangrijke rol voor de andere ploegen."

Hoe serieus gaat het er dan nog aan toe bij Sporting kan dan de vraag zijn. "De trainer wil niet dat we nu aan kwaliteit inboeten. Daar let hij goed op. Hij is zelf ook wel meer ontspannen. De laatste dagen gebeurt het wel eens dat we even te laat op training toekomen of dat we 's avonds met een aantal spelers nog een glas gaan drinken, maar dat hebben we wel verdiend zeker?" (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties