Drogba schenkt Chelsea nu ook de FA Cup

Chelsea heeft voor het eerst in zijn geschiedenis de historische dubbel binnengehaald. Op Wembley wonnen de Londenaars na de titel nu ook de FA Cup. Al bood het veroordeelde Portsmouth wel knap weerwerk en had Chelsea met heel wat pech af te rekenen.

Dat de rust met een 0-0-stand werd gehaald, mag eigenlijk een klein wonder genoemd worden. Chelsea was in de eerste helft oppermachtig en speelde kans na kans bij elkaar. Maar David James en vooral het doelkader hielden Chelsea van een meer dan verdiende voorsprong.

Vijf keer in totaal raakten ‘The Blues’ het doelhout. Lampard stak het vuur aan de lont met een knal vanop 25 meter, maar raakte dus het kader. Daarna was het de beurt aan Terry, Drogba en Kalou om de palen op hun weg te vinden. Daar was tevens een schitterende vrijschop van Drogba bij, maar James kon het leer met de vingertoppen nog net tegen de dwarsligger duwen. De bal botste terug, maar overschreed de doellijn niet.

Meppen op de paal

Drogba werd er zo gefrustreerd door dat hij een robbertje begon te vechten met de doelpalen. Na enkele goeie meppen op het hout was de Ivoriaanse topshutter duidelijk wat kalmer.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, al kwam Portsmouth wel iets beter in de wedstrijd. Eerst was er een goede kans voor Boateng en even later lokte een bedrijvige Aruna Dindane een strafschop uit. Hij werd neergehaald door Belletti. Boateng zette zich achter de bal, maar schoot hard over de grond en in het midden van het doel. Petr Cech liet zich niet verrassen en veegde de bal met het been weg.

Dan toch Drogba

Geen vijf minuten later was het dan toch de beurt aan Drogba. Met een schitterende vrijschop zette hij Chelsea op voorsprong. En de Londenaars gingen door op hun elan. Ze gingen op zoek naar een tweede goal. En opnieuw Drogba was er dicht bij, maar hij miste.

Ook Portsmouth kreeg nog een dot van een kans, maar Aruna was te verrast door de voorzet en kwam net te laat om de bal binnen te tikken. Op het einde van de wedstrijd kreeg Chelsea nog een penalty, maar ook Lampard – die zulke kansen normaal niet laat liggen – kreeg de bal niet in doel. Zo bleef het 1-0 en mocht Chelsea voor de tweede keer dit seizoen gaan vieren. Anthony Vanden Borre bleef heel de wedstrijd op de bank.