Deel 3: Vanoppen: "Nog één jaar uitzweten en dan verder bouwen"

Deel 3: Vanoppen: "Nog één jaar uitzweten en dan verder bouwen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Patrick Vanoppen, projectontwikkelaar en directielid van Germinal Beerschot, heeft zo zijn bedenkingen over wat er allemaal gaande is bij Germinal Beerschot. Aan Voetbalkrant.com gaf hij ongezouten zijn mening. Vandaag: de toekomst.

Op 1 augustus heeft Vanoppen ook de aandelen van Roderick Duchâtelet in handen. Met dat overwicht aan aandelen kan hij de clan Verhaegen uitkopen. "De club moet veel professioneler gaan werken", weet Vanoppen. "Dit is een mooie club, met mooie supporters en een jong management. Daarmee hebben we alle stukken om de club terug te krijgen waar ze moet staan: aan de top. Antwerpen verdient een topploeg en Germinal Beerschot kan dat worden.” 

“Het bestuur, spelers, en de fans moeten samenwerken aan dit project. Samen met onze fantastische achterban kunnen we dit verwezenlijken. Eens Herman (Kesters) en ik aan de macht zijn, komt er een overlegorgaan met de supporters. We moeten de kloof dichten tussen het bestuur - dhr Kesters in het bijzonder - en de supporters. Het is niet altijd makkelijk geweest voor Herman Kesters om te club te leiden met de clan Verhaeghen boven zich. In het heetst van de strijd zijn er daarom wel eens verkeerde zaken gezegd over de fans. We moeten die kloof nu dichten, want de fans zijn het bedrijfskapitaal van de club.”

Om dat te bereiken moet er eerst wel geld in het laatje komen. “De club heeft vijf jaar boven zijn stand geleefd. Nu moet er gesaneerd worden. Bepaalde contracten zijn te zwaar. We moeten naar een ploeg met minder spelers, maar met meer kwaliteiten. Nu moeten we het echter nog een jaar uitzweten en dan lopen die zware contracten af. Onze ploeg moet volgend jaar onder een andere trainer beter presteren. De kern is er, maar er zullen geen nieuwe spelers komen zonder dat er vertrekken. Daarvoor hebben we het geld niet.”

Lees ook de andere delen:

http://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2010-05-21/exclusief-deel-1-vanoppen-liever-geen-derby-gespeeld

http://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2010-05-22/vanoppen-deel-2-het-nieuwe-stadion-moet-volledig-van-ons-worden

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties