Haalt Lierse nog twee WK-gangers?

Steurbaut Kersten
| 31 reacties
Haalt Lierse nog twee WK-gangers?
Foto: © SC

Promovendus Lierse richt zijn pijlen op het WK in Zuid-Afrika om nieuwe spelers aan te trekken. De Japanse doelman Eiji Kawashima staat zeer dicht bij een transfer. En ook de Zuid-Afrikaan Siboniso Gaxa wordt gevolgd.

“We zijn nog niet rond met Kawashima, maar het ziet er heel goed uit”, zegt Neel De Ceulaer aan Voetbalkrant.com. “We hopen de transfer binnen dit en een week af te ronden.” Kawashima speelde 12 interlands voor de nationale ploeg. Hij ging tegen Nederland zwaar in de fout bij het doelpunt van Wesley Sneijder.

Het tweede target is de Zuid-Afrikaan Siboniso Gaxa, een 26-jarige verdediger van Mamelodi Sundowns. “We zijn zeker geïnteresseerd in hem, maar dat dossier bevindt zich nog in een vroeg stadium”, aldus De Ceulaer. “We kijken wat mogelijk is. De onderhandelingen met de speler zijn nog niet gestart.”

Volgens Glyn Binkin, de manager van Gaxa, zijn nog twee Europese clubs geïnteresseerd in zijn cliënt. Eén van die twee is mogelijk Racing Genk, maar dat wil Binkin niet bevestigen. Vorig jaar stond Gaxa op het lijstje van AEK Athene en het Italiaanse Siena. Gaxa maakte op het WK de eerste twee wedstrijden van Zuid-Afrika vol. 

Lierse verzekerde zich eerder al van Lance Davids, een Zuid-Afrikaanse international. Davids kan uitgespeeld worden als rechtsachter of verdedigende middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties