Polak tekent bij en mag dus weer spelen

Polak tekent bij en mag dus weer spelen
Foto: © SC

Er is een hele ommezwaai gekomen in het geval Polak: de Tsjech tekende bij voor één seizoen en zal dus weer opgenomen worden in de wedstrijdkern van Anderlecht. Een goede zet met het oog op de wedstrijden tegen Partizan Belgrado.

Anderlecht stuurde vrijdagmiddag een perscommuniqué rond waarin staat dat alle plooien tussen de technische staf, de directie en Jan Polak zijn gladgestreken en dat de speler zijn contract met één jaar verlengt. Polak wou dat eerst niet omdat hij op een transfer aasde.

"Anderlecht wil op verschillende sportieve fronten strijden", verklaart algemeen directeur Herman Van Holsbeeck de plotselinge draai van 180 graden. "Een speler als Jan Polak kan een belangrijke schakel betekenen in de verwezenlijking van die doelstellingen. We zijn derhalve verheugd dat alle plooien tussen de club en de speler gladgestreken zijn."

Polak hoopte snel een andere club te vinden, maar enkel Galatasaray meldde zich concreet. Toen de onderhandelingen met de Turken echter bleven aanslepen, zal de middenvelder de transferdeadline met rasse schreden zien naderen hebben.

Ook van Anderlecht lijkt dit een slimme zet, want door de blessure van Biglia ontbrak het paarswit aan een patron op het middenveld. Met de CL-voorronde tegen Partizan Belgrado in het achterhoofd kan dit een sterke oplossing blijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties