Suarez: "Speel altijd met foto van mijn vader"

Steurbaut Kersten
| 15 reacties
Suarez: "Speel altijd met foto van mijn vader"
Foto: © SC

Matias Suarez bond dankzij zijn vader de veters van zijn voetbalschoenen vast. De Argentijn van Anderlecht verloor zijn grote steun echter al op jonge leeftijd.

“Mijn vader heeft mij gek gemaakt van voetbal. Hij was fan van Boca Juniors en hij stimuleerde mij om met de bal te spelen, zegt Suarez in HNB. “Bij ons thuis was er geen geld voor Playstation en dus voetbalde ik op straat. Daar ontwikkelde ik een goeie techniek.”

Op zijn twaalfde trok Suarez naar Belgrano. “Mijn vader was zo fier. Hij verdiende niet veel, maar hij probeerde een spaarpotje aan te leggen en zo kocht hij mijn eerste voetbalschoenen. Dat zal ik nooit vergeten.”

Dan sloeg het noodlot toe. Papa Suarez werd ziek en overleed. “Mijn papa is begraven op mijn veertiende verjaardag. Het was de ergste dag van mijn leven. Op mijn borst staat het gezicht van mijn nonkel getatoeëerd. Hij werd een tweede vader voor mij, die mij begeleidde in het voetbal.”

Suarez droeg lange tijd een ketting met de foto van zijn vader. “Maar nu heb ik die foto enkel nog bij mij tijdens de matchen. Elke wedstrijd speel ik voor hem. Hij zou zo trots zijn als hij wist dat ik binnenkort misschien in de Champions League speel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties