Suarez: "Twee jaar geleden kreeg ik nog ruimte, nu niks meer"

Suarez: "Twee jaar geleden kreeg ik nog ruimte, nu niks meer"
Foto: © SC

Matias Suarez is de man in vorm bij Anderlecht. De spits lijkt in één seizoen tijd een volledige metamorfose te hebben ondergaan op en naast het veld. Le nouveau Suarez est arrivé.

Wat een verschil met een dik jaar geleden. Matias Suarez zit ontspannen in de persruimte van Anderlecht en er kan zelfs een grapje af in het Frans. "In twee jaar tijd heb ik een hele weg afgelegd, op en naast het terrein."

Dat valt ook te zien op het veld. De tegenstander besteed meer en meer aandacht aan het uit de wedstrijd houden van de Argentijn. "Iedereen kent me nu", beseft ook Suarez. "In vergelijking met twee jaar geleden krijg ik niks van ruimte meer. En ze trappen ook vlugger naar me."

Lucas Biglia is heel belangrijk voor Suarez, maar ook voor de ploeg, zo bleek afgelopen zaterdag nog maar eens. "Lucas is een leider, maar ook een representatieve speler voor Anderlecht en België. Maar wij zijn Anderlecht en we mogen ons niet uit ons lood laten slaan door de afwezigheid van één speler."

Ook het ontbreken van Lukaku en de meer teruggetrokken rol waarin Boussoufa speelt bij afwezigheid van Biglia beïnvloeden het spel van Suarez. "Lukaku trekt meer ballen naar zich toe en dan kan ik rond hem spelen. Toen Boussoufa zaterdag tegen Charleroi bijna als verdedigende middenvelder ging spelen, stond ik bijna op een eiland in de spits."

De Champions League is ook een droom voor de Argentijn. "In Argentinië kijkt iedereen naar de CL. Het is de belangrijkste interclubcompetitie. Natuurlijk droom ik er van om daarin te spelen, maar het zal niet makkelijk worden tegen Partizan Belgrado."

"Ja, ik hoop dat het makkelijker zal worden dan tegen Lyon, maar daar ga ik niet van uit. Hopelijk halen we daar een goed resultaat, dan zijn we al halfweg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties