Interview Boussoufa: "Moeten wedstrijd leren lezen"

Boussoufa: "Moeten wedstrijd leren lezen"
Foto: © SC

Mbark Boussoufa was ontegensprekelijk de beste man op het veld tijdens de wedstrijd tegen Germinal Beerschot. De kleine Marokkaan was streng voor zijn ploegmaats, maar sprak ook verzachtende woorden.

"Voor mij is het leuk dat ik scoor en twee assists uitdeel", knikt Boussoufa na de wedstrijd. "Dat we een uur het spel moesten ondergaan, staat me we niet aan. Sommigen moeten leren de wedstrijd te lezen. Cruz, Haroun en Goor liepen tussen onze linies en we konden ons daar niet aan aanpassen. Normaal gezien doen wij dat, maar nu lieten onze verdedigers en middenvelders hen zo maar lopen."

"We liepen achter de bal aan omdat sommige spelers hun man niet volgden en zij deden dat wel. Ok, van een speler als Marecek kan je niet verwachten dat hij dat na enkele wedstrijden al door heeft, maar onze backs verwaarloosden ook om hoger op te schuiven."

De terugkeer van Polak stemt Boussoufa wel tevreden. "We moesten het de laatste wedstrijden zonder Biglia, Polak en Van Damme doen. Dat is zo wat het middenveld van de laatste jaren."

Over zijn rol op het veld bij afwezigheid van Biglia was de vedette van Sporting duidelijk. "Ik vind dat ik beter de bal diep kan komen vragen. Als ik er op wacht, krijg ik hem toch niet. Soms moet ik oplossingen zoeken. Ik ga me niet verstoppen. Als ik de bal bij de verdediging moet komen ophalen, doe ik dat."

"Sommige van de jongens hebben dat niet graag, maar ik doe wat ik denk dat ik moet doen. Ja, ik heb ook vooraan een rol te vervullen, maar bij afwezigheid van Polak en Biglia moest er toch iets gebeuren? En ik heb mijn verantwoordelijkheid opgenomen."

Over de transfer waar zo veel om te doen was, blijft hij mysterieus. "De media in Marokko hebben overdreven. Ik heb die dingen nooit gezegd. Ik ben graag bij Anderlecht, maar ik blijf natuurlijk wel ambitieus."

Bous' legde ook heel wat kilometers af de laatste wedstrijden. "Ik probeerde conditie op te bouwen voor de Ramadam. De vorige seizoenen had ik altijd een dip tijdens deze periode. Nu probeer ik zo veel mogelijk te lopen om daar tegen gewapend te zijn. Ik eet ook op wedstrijddagen, alles om die dip te vermijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties