Jacobs gaat tegen Standard op zoek naar eerherstel

Jacobs gaat tegen Standard op zoek naar eerherstel
Foto: © SC

Ariël Jacobs zal zeker niet uitgekeken hebben naar zijn persconferentie na de match tegen Hajduk Split. De derde keer al dat hij na een Europese match zijn ontgoocheling aan de pers moet komen meedelen.

Jacobs analyseerde nog even het tegendoelpunt in de laatste seconde. "Dat is een opeenvolging van individuele fouten, echt niet normaal. Wij zijn in de aanval, maar van daaruit kunnen zij een tegenaanval opzetten. En zeggen dat we de wedstrijd onder controle hadden. Als je weet dat Hajduk een goede ploeg is en je kan ze dwingen om van tien meter voor de middellijn de lange bal te herleiden, ben je goed bezig."

Van zijn tactische keuze heeft Jacobs geen spijt. Met Marecek, Kouyate, Polak en Biglia stonden er immers vier controlerende middenvelders op het terrein. "Het is altijd hinken tussen twee gedachten. Natuurlijk kan je meer offensieve spelers opstellen, maar dan kan je gedomineerd worden en is het ook een probleem. Ik hield Lukaku en Legear om ze in de tweede helft in te brengen en dan te profiteren van de vermoeidheid van de tegenstander. Ik voelde dat er mogelijkheden waren..."

Nu moet Anderlecht zich gaan herpakken tegen Standard. Ook geen makkelijke opdracht. "Dat is nog meer een klassieker dan Anderlecht-Club", vindt Jacobs. "Het is nooit een gewone match. Wat iedereen ook mag zeggen, Standard is een titelkandidaat. Ze zijn flauw gestart, maar nu staan ze in de top zes, waar ze ook thuishoren. Een positief resultaat in Luik kan de zaken helemaal omkeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties