UEFA beslist: Italië - Servië 3-0

Mathias Dumarey
| 4 reacties
UEFA beslist: Italië - Servië 3-0
Foto: © SC

De Europese voetbalbond UEFA heeft besloten dat Italië zijn thuismatch in de EK-voorronde tegen Servië wint met 3-0-forfaitcijfers. De wedstrijd in Genua moest al na zeven minuten worden stilgelegd door het wangedrag van de meegereisde Servisc

De Servische fans gooiden vanuit het bezoekende vak vuurwerk op het veld en klommen op de veiligheidsnetten. De politie, brandweer en stewards in Genua slaagden er niet in om de Serviërs te bedaren. Pas toen de selectie van Servië een poging waagde, lukte het om af te trappen. Het duurde echter maar zeven minuten toen de Schotse scheidsrechter Craig Thompson besliste om definitief te match te staken.

Na de 'wedstrijd' schaamde heel Servië zich voor wat zich had afgespeeld in het Stadio Luigi Ferraris. De voetbalbond van het land stelde een replay voor, maar daar wilden de Italianen begrijpelijkerwijs niets van weten. De Italiaanse media melden nu dat Italië van de UEFA een 3-0-zege krijgt en de Serviërs zouden hun volgende wedstrijd achter gesloten deuren moeten spelen. Beide landen kregen een forse boete van de UEFA, maar kunnen nog tot maandag in beroep gaan tegen de genomen beslissingen.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties