Brys: "Ik doe niet mee aan heksenjacht op Verhaegen"

Brys: "Ik doe niet mee aan heksenjacht op Verhaegen"
Foto: © SC

21 januari 1999. Op die dag werd de fusie tussen Beerschot en Germinal Ekeren beklonken. Het moest het begin worden van de uitbouw naar een topclub. Elf jaar later zijn er echter al meer dieptepunten geweest dan hoogtepunten. Vandaag: seizoen vijf.

In 2003 nam Marc Brys de fakkel over van Francky Van der Elst. De geboren Antwerpenaar leek de perfecte coach voor de Ratten en het was dan ook een sprookjeshuwelijk dat aangekondigd werd. Onder Brys behaalde Germinal Beerschot zijn enige prijs tot nu toe. In 2005 won het de Beker van België na een 2-1-zege tegen Club Brugge. Maar daarover meer in seizoen 6.

Toch wil Brys één ding duidelijk stellen: "Die bekerwinst was niet het mooiste moment uit mijn trainerscarrière", verrast hij. "Het seizoen daarvoor, toen we zevende werden, was dat wel. Waarom? Omdat we met een miniumum aan budget - waarschijnlijk het kleinste van heel eerste klasse - een topprestatie neerzetten door die zevende plaats te pakken. Daar ben ik oprecht trots op."

"Verhaegen? Hard! En zo heb ik het graag"

Van onenigheid in de bestuursrangen heeft Brys niets gemerkt. "Dat is pas later begonnen", vindt Brys die nu ook de verdediging van Jos Verhaegen op zich neemt. "Jos Verhaegen was een harde man, heel correct! En zo heb ik het ook graag. Hij is een rechtvaardig man, zo is hij mij ten minste bijgebleven."

"Als er nu mensen zijn die zeggen dat hij zich met het sportieve bemoeit, moet ik toch even fronsen", aldus Brys. "Toen ik er aan de slag was, heeft die man zich nooit met de opstelling of eender wat dat met het sportieve te maken had gemoeid. Ik kan me dan ook moeilijk voorstellen dat hij dat bij anderen wel gedaan heeft."

"Sommige supporters verloren grip op de realiteit"

De huidige trainer van KV Mechelen heeft er dan ook moeite mee dat Verhaegen nu tot zondebok gepromoveerd werd door heel wat supporters. Ook de buitenwereld heeft daar een vertekend beeld van, vindt hij. "Het is een heksenjacht op Verhaegen hé. Ik doe daar niet aan mee. Ik kan alleen zeggen hoe ik het voel."

"Volgens mij is er ook iets mis met het verwachtingspatroon van de Kielse supporters. Ik heb jaren op honderd meter van het stadion gewoond, dus ik weet waar ik over spreek. Sommige supporters zijn hun grip op de realiteit verloren. Pas op, Germinal Beerschot is nog steeds een fantastisch product, maar je moet het tijd geven om te groeien. Met zoveel voetbalgekke Antwerpenaren zal dat ook wel gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties