"KV Mechelen spreekt enorm aan in Nederland"

Fabian Morren
| 17 reacties
"KV Mechelen spreekt enorm aan in Nederland"
Foto: © SC

KV Mechelen is zeer geliefd bij Nederlandse clubs. Dat komt omdat bij Malinwa een aantal interessante talenten rondlopen. Carlos Aalbers, de scout van NEC, heeft zich zijn deal over Bjorn Vleminckx nog geen seconde beklaagd.

NEC haalde Vleminckx in 2009 weg bij KV Mechelen. "Uiteraard zijn wij supertevreden over Bjorn", reageert Aalbers in GvA. "Normaal loopt de topschutter van de Nederlandse competitie bij Ajax, PSV of Twente, wij zijn er trots op dat NEC nu die eer heeft."

"KV Mechelen is bijzonder interessant om te bekijken", geeft Aalbers toe. "Mijn complimenten aan Fi Vanhoof: met weinig budget jonge spelers halen en beter maken: is knap werk. Of we nog spelers van hen volgen? Geen commentaar (lacht). Ik ga er wel altijd met veel plezier kijken. "

Bij Groningen maakt Jonas Ivens het mooie weer. "Het huwelijk Groningen-Ivens is een perfect huwelijk", vertelt Hans Nijland, algemeen directeur van Groningen. "Jonas is een fantastische prof, die zich zeer snel aan het Nederlands voetbal heeft aangepast. Meer nog, hij is nu al uitgegroeid tot een dragende speler van Groningen en zelfs tot één van de beste centrale verdedigers van Nederland."

"Het is duidelijk dat KV zijn spelers de juiste houding bijbrengt", vervolgt Nijland. "Dinsdag bijvoorbeeld hadden onze spelers een vrije dag, maar toen ik in de sportschool passeerde, was Ivens op zichzelf aan 't trainen. Terwijl andere voetballers achter de PlayStation, op de bank of andere flauwekul liggen."

Ook bij Utrecht is men zeer tevreden over Nana Asare, die men wegkaapte bij KV Mechelen. "Wij zijn in de wolken met Asare, een speler die absoluut het hoogste niveau aankan", zegt technisch directeur Foeke Booy. "Hij is fysiek, technisch en tactisch sterk, heeft een voorbeeldige mentaliteit en een uitmuntende handelingssnelheid en kan op alle posities uit de voeten."

Booy houdt KVM goed in de gaten. "KV spreekt nog steeds enorm aan in Nederland. In mijn tijd had je het sprookje van John Cordier en Aad de Mos, nu heeft de club opnieuw een goede naam met zijn jonge talenten en de warme sfeer op de tribunes. We staan zelfs open voor een samenwerking tussen de twee clubs. Er zijn al enkele contacten over geweest, hopelijk mondt dat uit in iets concreets."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties