Wauters: "Dit neigt naar corruptie binnen de Pro League"

Fabian Morren
| 133 reacties
Wauters: "Dit neigt naar corruptie binnen de Pro League"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp-voorzitter Eddy Wauters heeft tijdens een persconferentie zwaar uitgehaald naar de Pro League. De nieuwe competitieplannen zinnen de preses niet. Vooral de financiële compensatie voor zakkers ligt Wauters zwaar op de maag.

"De methodiek is niet meer zo correct", vertelt Wauters. "Als clubs aan elkaar geld geven om door de knieën te gaan, ruikt dat naar omkoping en corruptie. De kleine clubs van eerste klasse vinden de plannen van de G4 niet goed, maar geld is hen meer waard dan de stelling waar ze voor staan. Ik snap dat niet."

"In tweede klasse hebben clubs weinig geld, weinig fans, geen tv-geld. Maar die gedegradeerde club krijgt wel een miljoen: weet je wat dat is? Dat is hoger dan sommige jaarbudgetten in tweede afdeling."

 Wauters is bijzonder streng. "Vroeger was het de C van coöperatie, samenwerking. Dat is stilaan geëvolueerd naar de C van combines en nu neigt het naar de C van corruptieve sfeer. De middenmoters willen een 1e klasse met altijd maar dezelfde teams. Dan is hun broodje gebakken en zijn ze verlost van de nachtmerrie van degradatie naar tweede."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties