Kljestan: "Hier zijn de play-offs een betere waardemeter"

Kljestan: "Hier zijn de play-offs een betere waardemeter"
Foto: © SC

Sacha Kljestan is één van de kandidaten om een plaatsje op het middenveld op te eisen. De Amerikaan is echter niet de enige gegadigde, maar hoopt in ieder geval op meer speelminuten dan hij tot nu toe kreeg.

"Geen enkele speler is tevreden als hij slechts een handvol minuten mag spelen", aldus de middenvelder. "Ik verwacht grote dingen van mezelf en als dat dan niet gebeurt, ben ik ontgoocheld in mezelf. Mijn mentaliteit is wel sterk, want ik probeer klaar te staan elke keer de trainer me nodig heeft."

Geen Bous meer in kleedkamer
Bij Anderlecht speelt Kljestan als verdedigende middenvelder, maar in de States was hij blijkbaar gewoon om meer aanvallend te spelen. Wat is nu zijn beste positie? "Een combinatie van de twee. Ik probeer veel in de box van de tegenstander te komen zonder ook mijn defensieve taak te verwaarlozen."

"Door het vertrek van Boussoufa moet iedereen een tandje bijsteken. We hebben geen Bous mee in de kleedkamer dus zal het collectief zijn vertrek moeten oplossen. Of ik daar een rol in kan spelen. Dat moet je aan de trainer vragen."

Zondag moet Gent in het Constant Vanden Stock-stadion passeren. "We moeten er weer staan om de play-offs als leider te kunnen beginnen. Ik hoop in ieder geval dat het een betere wedstrijd wordt dan tegen Eupen. De play-offs? Wel, ik vind ze beter dan die in de Verenigde Staten. Daar wordt altijd dezelfde ploeg kampioen. Hier is het een betere waardemeter", is hij van mening

Nationale ploeg
Misschien kan Kljestan wel vertrouwen gaan opdoen in Amerika, want hij is geselecteerd voor de nationale ploeg. "Ik was niet 100% zeker dat ik er bij ging zijn, maar ben wel heel blij. Het zal een opluchting zijn om nog eens naar de States te kunnen gaan."

En de wedstrijd krijgt nog een extra dimensie, want het is tegen het Argentinië van Lucas Biglia. "We hebben er al wat over gepraat. Hij vroeg hoe het weer in New Jersey rond deze tijd is. Het is wel leuk om tegen een ploegmaat te spelen."

"De laatste keer dat ik voor de VS speelde, was tegen Brazilië in augustus. Ja, ik speel alleen topwedstrijden", grapte de Amerikaanse middenvelder. "En het veld ligt naast de universiteit waar ik heen ging. Dat is nog eens een extra motivatie."

De wedstrijden zijn een voorbereiding op de belangrijke Gold Cup. "Het draait altijd uit op een confrontatie tussen ons en Mexico. En de winnaar stoot rechtstreeks door naar de Federation Cup. Dat is voor ons een heel belangrijk toernooi. Dus we moeten er wel staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties