Sollied en Sonck strijden om behoud tegen Club Brugge

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Sollied en Sonck strijden om behoud tegen Club Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het Herman Vanderpoortenstadion staat de klepper tussen Lierse en Club Brugge op het programma. Voor beide teams is de inzet zeer hoog. Zo staat voor Lierse het behoud op het spel en Club Brugge kan zich in een positie wringen waarin het alsnog een kans maakt op de titel.

Bij de thuisploeg moet coach Trond Sollied het tegen zijn ex-club opnemen zonder de geschorsten Cavens en De Wree.  Bovendien kampt Lierse met een handvol geblesseerden waaronder Wahed. Maric is tegen alle verwachting in speelklaar geraakt en verschijnt aan de aftrap, Wesley Sonck komt na een schorsingsdag wel opnieuw aan de aftrap tegen zijn vorige werkgever.

Voor Lierse kan het nog alle kanten op. De thuisploeg moet meer punten pakken dan Eupen om de degradatie te ontlopen. Zoniet, moet Lierse de play-downs spelen tegen Charleroi, tenzij Charleroi tegen Westerlo én zijn inhaalmatch tegen Cercle wint. Indien dat gebeurt, en Lierse verliest, dan degradeert het rechtstreeks naar tweede klasse. Al is dat ook nog een vraagteken want Lierse stapte in dat verband naar de kortgedingrechter.

Club Brugge moet het stellen zonder Dirar en Van der Heyden, zij zitten een schorsingsdag uit. Verder liggen Vargas en Geraerts in de lappenmand. Op dit moment telt blauw-zwart 10 punten minder dan leider Anderlecht maar de punten worden voor play-off 1 gehalveerd. Club Brugge heeft bij winst dus nog steeds een kans om zich te mengen in de titelstrijd.

Opstellingen
Lierse SK
: Kawashima Eiji, Thompson Kenny, Bernardez Victor , El-Gabas Mohamed , Sonck Wesley, Radzinski Tomasz, Claasen Daylon, Gilberto Sebastião Amaral, Van Hemert Roel, Davids Lance, Maric Milos.
Club Brugge: Coosemans Colin, Hoefkens Carl, Dalmat Wilfried, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Akpala Joseph, Donk Ryan, Van Gijseghem Daan, Diaz Junior, Odjidja-Ofoe Vadis, Perisic Ivan

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties