Interview Huysegems: “Mijn situatie bij Roda? Frustrerend”

Onbekend Onbekend
| 17 reacties
Huysegems: “Mijn situatie bij Roda? Frustrerend”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

“Frustrerend”, dat is het eerste woord dat uit de mond komt van Stein Huysegems als we hem vragen naar zijn situatie bij Roda JC Kerkrade. De aanvaller werd nog op de slotdag van de zomermercato uitgeleend door KRC Genk, maar beleefde nog maar weinig plezier aan zijn uitleenbeurt.

Afgelopen weekend zat de aanvaller in de tribunes tegen zijn ex-club Feyenoord. “Het is sowieso nooit leuk als je in de tribunes moet plaatsnemen tegen een ex-club en al zeker niet met een blessure (verrekking in de lies, nvdr). Vorige week was dat ook al het geval met AZ. Tegen een ex-club spelen is altijd speciaal. Als je zulke wedstrijden dan moet missen, is dat extra jammer.”

Achillespeesblessure

De Genk-huurling beleefde tot dusver weinig plezier aan zijn verblijf in Kerkrade. “In de heenronde liep ik een achillespeesblessure op. Ik ben toen een aantal weken buiten strijd geweest. Ik startte wel drie keer in de basis en kreeg ook een aantal invalbeurten. Ik scoorde nog maar twee doelpunten: één in de beker en één in de competitie. Dat is uiteraard te weinig, maar ook omdat ik natuurlijk te weinig gespeeld heb. Het is nu eenmaal niet anders. Ik ben hier nog twee maanden en dan moet ik in principe weer naar Genk gaan.”

"Geen toekomst? Dat mag hij zeggen"

Dirk Degraen, Algemeen Directeur van KRC Genk,  liet in de media al uitschijnen dat verhuurde spelers geen echte toekomst meer hebben in Genk. “Zulke zaken mag hij natuurlijk verkondigen, maar daar hou ik mij eerlijk gezegd nog niet zo mee bezig. We zien wel wat er nog uit de bus komt. Er kan nog veel gebeuren, maar in principe hervat ik in de zomer weer de trainingen bij Genk. Ik heb daar nog een contract tot 2013 en daar moet ik me dan ook aan houden.  Hij (Degraen, nvdr) kan wel druk uitoefenen door dat  te verkondigen, maar dan moeten er wel opties zijn voor die spelers. Goede opties natuurlijk.”

"Genk maakt grote kans op de titel"

Zijn Limburgse werkgever is  volop verwikkeld in een titelstrijd. “Ik volg Genk nog wekelijks. Ik heb nog steeds contacten met een aantal spelers. Vooral met Daeseleire en Durwael heb ik veel contact. Ze maken een grote kans op de titel dit jaar, zeker door het vertrek van Boussoufa bij Anderlecht.  Dat was toch een belangrijke schakel voor hen. Ook zitten ze nog met de blessure van Deschacht en andere jongens. Al zou ik ook zeker Gent en Club Brugge niet vergeten. Ze zijn aardig op dreef en door het halveren van de punten zal het nog behoorlijk spannend worden.”

"België moet rest van Europa volgen"

Huysegems is al meermaals in zijn carrière geconfronteerd geweest met play-offs. “Dat is natuurlijk iets heel omstreden. Ook die degradatieregel, die nu blijkbaar wel wordt afgeschaft. Zulke voorstellen kunnen, volgens mij, enkel maar in België. Dat is jammer natuurlijk. Als er in de rest van Europa een gewone competitie is, moeten ze dat in België ook maar gewoon doen. We moeten in België niet te veel zaken gaan tevoorschijn toveren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties