Clement: "Mijn grootste teleurstelling"

Jelle Vereecke
| 27 reacties
Clement: "Mijn grootste teleurstelling"
Foto: © SC

Philippe Clement is aan zijn laatste weken als profvoetballer bezig. Het is echter een afscheid in mineur, want de verdediger mag niet meer meespelen bij Germinal Beerschot.

Germinal Beerschot voert een verjongingspolitiek en daar is Philippe Clement (37) het slachtoffer van. De centrale verdediger mag zelfs niet meer op de bank zitten. "Dit is mijn grootste ontgoocheling op menselijk vlak", zegt Clement in HLN. "Ik wou actief op het veld afscheid nemen. Strijdend, zoals in heel mijn carrière. Het voelt zuur aan dat ik nu niet weet waar ik aan toe ben."

"Ik speelde in de reguliere competitie bijna alles", aldus Clement. "Ik heb de meeste minuten op mijn naam, gaf tot de laatste snik alles, stelde een operatie aan mijn gebroken vinger uit en speelde zelfs kort na een lichte hersenschudding. En nu weet ik niet eens of ik mijn laatste wedstrijd al gespeeld heb."

"Ik train zoals tevoren, al is het mentaal niet gemakkelijk omdat een doel ontbreekt. Ik kan voorlopig alleen voor mijzelf trainen. Maar ik ga ook niet op mijn knieën zitten om nog een laatste keer te mogen spelen." Clement gaat volgend seizoen bij Club Brugge aan de slag als beloftentrainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties