Jorgacevic populairst op eerste Buffalo Day

Jorgacevic populairst op eerste Buffalo Day
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Sint-Pietersplein in Gent kleurde woensdagmiddag blauw-wit. Enkele AA Gent-spelers namen de tijd om met supporters op attracties te gaan van de Halfvastenfoor. Topfavoriet was zonder twijfel Bojan Jorgacevic.

Onder begeleiding van de Gentse Belleman en de eerste schepen van Gent, Mathias De Clercq, kon de allereerste Buffalo Day starten. Een driehonderd supporters achtervolgden de spelers in de hoop een foto of handtekening te bemachtigen.

Jorgacevic blijft populairste speler
Samen met de supporters amuseerden de voetballers zich op allerlei attracties. Alhoewel, Bojan Jorgacevic had niet veel tijd om bijvoorbeeld aan het schietkraam zijn kunnen te tonen. Iedereen wou een handtekening of op de foto met de geblesseerde doelman.

Naast blikken omverwerpen of in de botsauto's zitten, waagden sommigen zich ook aan snellere en hogere attracties. Dat zag niet iedereen zitten. “Het is leuk voor de supporters, maar voor mij is het niets. Ik hou niet van de hoogte, ik blijf liever met mijn twee voeten op de grond”, gaf Adriano Duarte eerlijk toe.

Geen probleem voor Iljo Keisse die de ploeg tegenkwam. De wielrenner deed met plezier mee met de voetballers. "Geheel vrijwillig, dit was zeker niet afgesproken."

"Direct akkoord om Buffalo Day te organiseren"
AA Gent is al enkele jaren bezig met een project om de Gentse voetbalploeg te integreren met de stad. “De foorhandelaars hadden voorgesteld om een Buffalodag te organiseren tijdens de Halfvastenfoor. Wij gingen direct akkoord”, aldus Patrick Lips aan Voetbalkrant.com.

“We hebben voor spelers gekozen die in principe zaterdag niet meespelen tegen Standard. Yaya Soumahoro is geschorst en er zijn spelers die geblesseerd zijn zoals Adriano Duarte en Bojan Jorgacevic.”

De eerste Buffalo Day was een klein succes, genoeg volk voor de sfeer en alleen maar blije gezichten. Onder begeleiding van luid applaus konden de spelers zich weer gaan concentreren op wat echt belangrijk is, voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties