Boeckx: "Stijnen is groot voorbeeld"

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Boeckx: "Stijnen is groot voorbeeld"
Foto: © SC

Bij AA Gent krijgt Frank Boeckx na het uitvallen van Bojan Jorgacevic zijn kans tussen de palen; De 24- jarige doelman bouwt geduldig aan zijn toekomst.

Bij STVV moest Boeckx de plaats in doel afstaan aan Simon Mignolet, in Gent is hij de doublure van Jorgacevic.

“In Gent stonden altijd monumenten in de goal”, zegt Boeckx in Het Nieuwsblad. “Ik heb vorig seizoen voor drie jaar bijgetekend. Deze voetbaljaargang wilde ik best nog op de bank zitten. Volgend jaar ook nog, maar dan komt stilaan het moment dat ik moet spelen.”

Boeckx beseft dat je als doelman geduld moet tonen. “Stijnen is op dat vlak mijn grote voorbeeld. Eerst Verlinden voor hem, daarna Butina, maar uiteindelijk stond hij er altijd wanneer de club hem nodig had. Zo maakte hij veel mooie jaren mee in Brugge en bij de nationale ploeg.”

Ondertussen stapelt Boeckx de topwedstrijden op in Play-Off I. “Mijn start verliep vlot. Nu komt het erop aan om de feeling helemaal terug te krijgen. Ik heb de ploeg gelukkig nog niet in de steek gelaten en krijg daarvoor veel vertrouwen terug.”

AA Gent heeft het wel moeilijk om de nul te houden. “Mogelijk omdat we een vrij jonge ploeg hebben. Ik vind dat we op verdedigend vlak progressie maken. In het begin slikten we nog dommere tegengoals. Akkoord, op Standard pakten we drie tegengoals op stilliggende fases, maar we zijn niet de eerste ploeg die dat daar overkomt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties