Interview Cruz: "Ik ben niet verdrietig, ik ben blij"

Steurbaut Kersten
| 15 reacties
Cruz: "Ik ben niet verdrietig, ik ben blij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daniel Cruz neemt morgenavond na acht jaar, en een kort intermezzo bij Lierse, afscheid van Germinal Beerschot. De 29-jarige Colombiaan wil op een mooie manier het Kiel verlaten. “Ik ben niet verdrietig.”

Er staat nog één wedstrijd op het programma, maar de stemming van Cruz lijkt al op vakantiemodus te staan. Korte broek, hagelwit t-shirtje, de haren goed in de plooi en trendy flip-flops aan de voeten. De Colombiaan wil de laatste, en overigens overbodige, wedstrijd tegen KV Kortrijk echter niet lichtzinnig aanpakken.

Emotioneel afscheid, maar geen tranen
“Ik wil mijn periode bij Germinal Beerschot zo goed mogelijk afsluiten”, zegt Cruz in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Hopelijk kan ik in mijn laatste wedstrijd nog een doelpuntje meepikken. Dat zou heel mooi zijn.”

Cruz verwacht niet meteen traantjes bij zijn afscheid. “Het zal een emotionele wedstrijd worden. Negen jaar is dan ook niet niks. Maar ik ben niet verdrietig. Ik ben heel blij en positief. Bij Beerschot heb ik heel veel vrienden gemaakt. Het was fantastisch hoe de mensen mij hier hebben opgevangen.”

“Hopelijk kan ik afscheid nemen met een doelpunt.” (Daniel Cruz wil op een mooie manier de fans uitwuiven.)

Materiaalman Jos Van Hout wil nog even op de foto met zijn poulain en geeft de Colombiaan een kus. “Hem zal ik het meest herinneren”, geeft Cruz toe. “Ik heb hier heel veel van hem geleerd. Hij is altijd heel geduldig. En de manier waarop hij tegen het leven kijkt, die is fantastisch. Zonder een cent te verdienen, is hij hier alle dagen voor ons. Hij is een echte vriend geworden.”

Toch zal Cruz Germinal Beerschot met een wrang gevoel verlaten. De middenvelder, die in 2003 overkwam van Ajax, werd een nieuw contract beloofd. Alleen de handtekening moest gezet worden, maar toen keerde het paars-witte bestuur terug op zijn stappen.

“Ik ben niet ontgoocheld dat ik moet vertrekken”, onderstreept Cruz. “De club moet keuzes maken en daar heb ik geen probleem mee. Ik was alleen kwaad over de manier waarop ik hier moest vertrekken.”

Zwaarste seizoen
Ook het laatste seizoen zal de balartiest uit Cali snel willen vergeten. Germinal Beerschot kwam vooral in het nieuws met extra-sportieve perikelen en bakte er ook op het veld te weinig van. Pas op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie was de Antwerpse club zeker van het behoud.

“Ik ben blij dat dit seizoen erop zit. Het is een heel hard en zwaar jaar geweest. Het zwaarste dat ik hier meemaakte als speler. Als je club bijna dagelijks negatief in de pers komt, kruipt dat ook in de hoofden van de spelers. Komt er een nieuwe voorzitter? Gaat Verhaegen weg? Wat gebeurt er met de trainer? Dat is niet leuk. Ik hoopte dat we ons snel zouden redden om voor rust te zorgen, maar het heeft veel te lang geduurd.”

“Ik heb misschien te snel bij Lierse getekend. Nu zal ik langer nadenken.”

“In het begin zag ik Germinal Beerschot jaarlijks groeien, maar dat is de laatste drie jaar gestopt. Veel belangrijke spelers vertrokken en te veel nieuwe spelers moesten ingepast worden. Daar moet de club toch mee oppassen. In negen jaar heb ik hier zoveel spelers de revue zien passeren. Dat was niet normaal. Op die manier kan je geen automatismen kweken. Ik hoop dat ze voor de komende jaren de juiste spelers kunnen aantrekken.”

Na de bekerwinst in 2005 ruilde Cruz Germinal Beerschot voor Lierse. Een halfjaar later keerde de Colombiaan al terug. “Achteraf gezien was dat geen goede keuze. Maar wat is een leven zonder fouten? Daar kan je uit leren. Ik heb toen misschien veel te snel getekend. Nu zal ik iets langer nadenken.”

Nieuwe uitdaging
En daar is Cruz ondertussen ook mee bezig. Een nieuwe club in België is alvast uitgesloten. “Mijn volgende werkgever is er een in het buitenland. Ik ben realistisch genoeg om te weten dat de grote clubs in België niet op mij zitten te wachten en ik schat Beerschot toch nog hoger in dan de andere clubs, ook al waren de resultaten de voorbije drie jaar niet goed.”

Waar trekt Cruz dan naar toe? “Ik heb al een idee, maar ik heb nog nergens getekend. Het zal ook niet naar Nederland zijn. Daar heb ik al gespeeld en ik wil een nieuwe competitie, waar niemand mij kent. Ik wil een nieuwe start maken. Dat is mijn drijfveer. Ik kijk er al ontzettend hard naar uit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties