Anthuenis: "Genk wint straks niet maar wordt wel kampioen"

Fabian Morren
| 18 reacties
Anthuenis: "Genk wint straks niet maar wordt wel kampioen"
Foto: © SC

Volgens Aimé Anthuenis wordt Racing Genk kampioen. Anderlecht zal volgens de voormalige bondscoach voor het eerst sinds 2002 niet in de top twee eindigen.

Genk wordt kampioen, maar zal in Brugge en Gent niet winnen. "Ik reken op een draw in Brugge", zegt Anthuenis in HLN. "Club is een gewond dier. De hoge verwachtingen zijn niet ingelost. Als ze nu nog énig eergevoel hebben, dan doen ze er alles aan om toch voor Gent te eindigen."

"Standard is in grote doen, maar ik zie het minst zou verwachten, toch punten verliezen. Het is een wetmatigheid: je kan niet blijven winnen. Tegen Anderlecht verwacht ik dan weer een Standard op titelkoers."

Volgens Anthuenis wordt de titel op de laatste speeldag in Genk beslist. "De titel zal voor Genk zijn. Ik zie het hen in eigen huis niet afgeven. Kwalitatief zijn ze elkaar waard, het zijn details die het verschil kunnen maken. Het thuisvoordeel speelt ook natuurlijk."

Over Anderlecht: "Zij staan onder zware druk, maar als Anderlecht niet zou winnen, is het hek helemààl van de dam. De afwezigheden beginnen bij Anderlecht toch door te wegen. Ze zijn hun dominantie kwijt en dat voel je het eerst in uitmatchen. Een fitte Deschacht zou wel de defensieve stabiliteit van Anderlecht ten goede kunnen komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties