Casteels naar OHL, Courtois voor 8 miljoen naar Chelsea?

Steurbaut Kersten
| 94 reacties
Casteels naar OHL, Courtois voor 8 miljoen naar Chelsea?
Foto: © SC

Er ligt een nieuw doelmanscenario op tafel bij Racing Genk: Thibaut Courtois krijgt zijn transfer naar Chelsea, maar keert op uitleenbasis voor een jaar terug naar de Cristal Arena. Koen Casteels trekt als huurling naar promovendus OH Leuven.

Racing Genk zit met twee doelmannen die de club willen verlaten, maar voor de Belgische landskampioen is zo’n scenario onbespreekbaar. De Limburgers hebben echter een plan.

Volgens HBvL wil Racing Genk Koen Casteels, die via de wet van ’78 een transfer naar het Duitse Hoffenheim probeerde te forceren, een jaartje uitlenen aan OH Leuven. Met Ronny Van Geneugden beschikt de promovendus over een trainer die de 19-jarige Casteels goed kent.

Casteels moet dan wel akkoord gaan met een contractverlenging bij Racing Genk, waar hij nog een overeenkomst heeft tot juni 2013. Voorlopig zitten beide partijen daar nog niet op dezelfde lijn.

Courtois
Wat gebeurt er dan met Thibaut Courtois? Chelsea zou naar verluidt acht tot tien miljoen over hebben voor een transfer. In Genk rekenen ze op een constructie waarin Courtois echter nog een jaartje in België actief kan blijven. En daarna is het de beurt aan Casteels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties