N'Galula: "Turku is mijn springplank naar België"

Melissa Maes
| 15 reacties
N'Galula: "Turku is mijn springplank naar België"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Floribert N’Galula ontmoet donderdag met het Finse Turku Westerlo in de voorronde van de Europa League. De Belg was een groot talent tot hij zijn knie blesseerde.

“Ik had een gouden toekomst voor me. Ik speelde op mijn zestiende bij Anderlecht met Vincent Kompany en Anthony Vanden Borre in de ploeg. En toen kwam Manchester United me weghalen: een droomtransfer”, zegt Floribert N’Galula in GvA.

“Bij United speelde ik een jaar bij de reserven en daarna mocht ik dagelijks met de grote jongens als Cristiano Ronaldo en Ryan Giggs meetrainen. Ik werd samen met Gerard Piqué en Giuseppe Rossi klaargestoomd voor de top.”

Ik debuteerde in de League Cup, maar liep even later bij de jonge Rode Duivels een knieblessure op. Dat hield me een jaar aan de kant. Mijn toekomst bij United was naar de vaantjes. Ook daarna had ik nog mijn portie pech en blessureleed. Via ploegen in Denemarken, Nederland en de Verenigde Staten belandde ik zo bij Turku."

"Deze kans om me met Turku te tonen zal ik met beide handen grijpen. Ik ben fysiek helemaal in orde en Finland is mijn springplank naar België, ik zou graag in mijn eigen land spelen. Mijn droom is Anderlecht, Standard of Genk. En waarom niet? Ik heb mijn portie pech wel al gehad."

Westerlo trekt donderdag in de voorronde van de Europa League naar Finland. "Volgens mij zal Westerlo trouwens wel doorstoten, want het is twee keer zo sterk als Turku. We zijn wel volop in competitie, maar er is minder talent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties