Antwerp nipt onderuit op het veld van Hearts

Dirk Pieters
| 46 reacties

Antwerp nam het zondagmiddag op tegen het Schotse Hearts. De oudste club van het land liet geen onaardige indruk, maar moest zich in de laatste vijf minuten toch gewonnen geven; 1-0.

Voor de wedstrijd tussen Hearts en Antwerp kwamen er bijna 5000 supporters opdagen. Ook 300 supporters maakten vanuit Antwerpen de overstap naar Schotland voor deze vriendschappelijke wedstrijd.

Antwerp begon het beste aan de wedstrijd met een goede kans voor Kevin Oris, maar zijn schot werd gestopt door doelman Kello. Ook de thuisploeg wist even later een eerste keer te dreigen, maar het schot van Danny Grainger ging net naast de kruising. Beide ploegen probeerden wel, maar echte mogelijkheden vielen er nog amper te noteren zodat een 0-0-ruststand op het bord bleef staan tijdens de rust.

In de tweede helft kreeg Jonsson een enorme kans, maar doelman Defourny was zeer alert en hield zijn ploeg van een achterstand. De thuisploeg nam het initiatief verder op zich en de Great Old kreeg het moeilijk. Defourny was op geen enkele foutje te betrappen en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Met nog een kwartier te spelen kwam Antwerp opnieuw opzetten, maar ook de aanvallers van Antwerp, met een sterke Dosunmu, deden daar de netten niet trillen. In de laatste vijf minuten moesten de bezoekers zich dan toch gewonnen geven na een penalty-doelpunt; 1-0. Zo won Hearts uiteindelijk de galawedstrijd ter ere van het feit dat ze 125 jaar spelen in het Tynecastle Stadium.

Ploegopstellingen:

Heart of Midlothian: 25 Marian Kello (GK) 2. Jamie Hamill, 3 Danny Grainger, 4 Adrian Mrowiec, 5 (c) Marius Zaliukas, 6 Andrew Webster, 7 Ryan Stevenson, 8 Ian Black, 9 John Sutton, 10 Mehdi Taquil, 11 David Templeton
(Bank: 13 Jamie McDonald, 12 Lee Wallace, 14 Eggert Jonsson, 15 Darren Barr, 16 David Obua, 17 Ryan McGowan, 18 Arvydas Novikovas).

Royal Antwerp FC: 21. Theo Defourny, 29 Wesley Pollemans, 6 Karel De Smet, 2 Thomas Phibel, 43 Marvin Peersman - 30 Niels Martin, 8 Benjamin Lambot, 24 Yannick Put, 14 Zinho Chergui - 10 Kevin Oris, 15 Tosin Dosunmu
(Bank: 1 Kevin Wauthy, 27 Franky Pelgrims, 19 Yens Peeters, 20 Wouter Smeets)