Westerlo: hopen op een sterke start en uitschieters

Fabian Morren
| 9 reacties
Westerlo: hopen op een sterke start en uitschieters
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Westerlo beleefde een uitstekend slot van het afgelopen seizoen. De ploeg van Jan Ceulemans hield er een Europees ticket aan over. Er werd echter wel afscheid genomen van topschutter Paulo Henrique.

Eigenlijk moet Westerlo een les trekken uit de voorbije twee seizoenen, en niet in het minst uit vorig seizoen. De Kempense club eindigde steeds zeer sterk, maar was in de eerste fase van het seizoen al te veel punten verloren om nog aanspraak maken op de play-off I. Vorig seizoen won Westerlo de play-off II (al speelde het de finale tegen Club niet). Bovendien werd ook nog eens de bekerfinale gehaald. Daarin werd verloren van een sterk Standard.

Eén belangrijke factor is verdwenen: Paulo Henrique. De transfer bleek een voltreffer, maar langer dan één seizoen kan een club als Westerlo zo'n spits niet behouden. Wie moet dan nu de doelpunten maken? Om Henrique te vervangen werd de Braziliaan Alfredo Marcos Da Silva Junior "Marcao" aangetrokken. Het blijft de vraag of hij even vlot de weg naar doel vindt als zijn voorganger. Dan is er ook nog uiteraard Dieter Dekelver. De aanvaller wordt vaak nog onderschat, maar pikt steeds zijn doelpuntje mee.

Westerlo zal het dit seizoen ook moeten stellen zonder Iakovenko. De Oekraïner wordt niet meer uitgeleend door Anderlecht. Iakovenko haalde vorig seizoen niet meer zijn rendement van het jaar voordien. Ons lijkt dus dat het afscheid van Henrique, ondanks ingecalculeerd, Westerlo zwaarder valt. 

Sterke start?
Grote veranderingen onderging de selectie van Westerlo niet. Dat is ook niet de stijl van de club. In 't Kuipke is het altijd rustig. Degradatiezorgen kennen ze ginder in de Kempen nauwelijks of niet. Het is dus andermaal hopen op uitschieters. Opnieuw een bekerfinale? Of toch eens play-off I? Als we zuiver naar de kwaliteit van de selecties kijken, zit Westerlo niet in de top zes. Maar wat als de club nu wel eens sterk start en deze lijn doortrekt tot het einde?

Onze prognose: 8e

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties