Aanvoerder Arzo: "Gent kan titel pakken, zeker weten"

Melissa Maes
| 43 reacties
Aanvoerder Arzo: "Gent kan titel pakken, zeker weten"
Foto: © SC

César Arzo wordt stilaan een echte Buffalo. De Spanjaard houdt van de Gentse aanhang en van de bruisende stad. Daarnaast weigert hij zijn spelwijze te veranderen ondanks de schorsing die boven zijn hoofd hangt. Jawel, de nieuwe aanvoerder van AA Gent is een vechter.

Vorig weekend verloren de Buffalo’s met 0-1 van Cercle Brugge. Onverdiend. Hoe kan blauw-wit zaterdag wel winnen van Beerschot? “We moeten nog meer geconcentreerd blijven”, zegt César Arzo aan Voetbalkrant.com.

"Klaar voor eerste topper"
“Die wedstrijd tegen Cercle Brugge was puur ongeluk. We speelden goed en hadden veel kansen. Maar goed, we moeten leren van onze fouten.” Scheidsrechter Vervecken floot een dubieuze strafschop voor de Brugse club, Oleg Iachtchouk zette de 0-1 op het scorebord.

Het volgende thuisduel is tegen Standard. Zijn Arzo en zijn ploegmaats al klaar voor de eerste topper? “Waarom niet? Ik ben blij met de manier waarop we de eerste match hebben gespeeld - het resultaat even niet meerekenen. Wat kunnen we nog meer doen dan goed spelen?”

Arzo is de Gentse kapitein
El Capitán is ook tevreden met zijn aanvoerdersband. “Ik ben blij met die titel, maar het wil ook zeggen dat ik nog harder moet werken. Maar het is zeker geen vergiftigd geschenk.”

“Ik zou dit seizoen heel graag de titel pakken met deze ploeg. Het is echt mogelijk, ik ben het zeker.” De 25-jarige Spanjaard windt er geen doekjes om dat hij absoluut een Europees ticket wil pakken. “Daarvoor ben ik naar Gent gekomen.”

"Fout op Vossen was een ongeluk"
Minder leuk nieuws voor Arzo is dat hij mogelijk drie speeldagen geschorst wordt. AA Gent gaat in beroep tegen het vonnis, maar de verdediger/middenvelder vindt het een vervelende situatie. "Ik heb de heren van het Sportcomité proberen overtuigen dat het een ongeluk was."

Tijdens de play-offs ging Arzo tijdens een duel iets te hevig op het bovenbeen van Jelle Vossen staan. "Hij trok aan mijn shirt en ik raakte uit balans." Op basis van de televisiebeelden besliste het Sportcomité dinsdag over de schorsing van de Buffalo.

"Ik hoop dat ze mijn excuses zullen aanvaarden, maar ik begrijp dat ik die schorsing riskeer voor zo'n vergrijp."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties