Toppers en floppers: speeldag 8

Dirk Pieters
| 22 reacties
Toppers en floppers: speeldag 8
Foto: © SC

Op de achtste speeldag viel er weer heel wat te beleven. Een overzicht van de toppers en floppers van de week.

TOPPERS:

Guillaume Gillet: De speler van Anderlecht was dit weekend de grote held tegen Beerschot. Met twee doelpunten en een goede wedstrijd speelde de middenvelder zich in de kijker. De volgende weken zal de concurrentie moordend worden als ook Jovanovic, Mbokani en Vargas helemaal fit zijn. Ook Gillet beseft dat het moeilijk zal worden, maar liet dit weekend duidelijk zien dat Jacobs op hem kan rekenen als het nodig is. 

Boubacar Copa : De doelman van Lokeren was afgelopen weekend onklopbaar. Bij KV Mechelen werd men er moedeloos van. Met bijna tien schoten binnen het kader deed er geen enkele poging van Malinwa de netten trillen. Copa hield werkelijk alles uit zijn doel. Ook Marc Brys sprak van een grootse doelman bij Lokeren. De doelman van Lokeren is bovendien nog de enige speler die nog geen minuut moest missen in de competitie bij zijn club.

Christian Brüls: Bij Westerlo was Brüls al meermaals de man van de match, maar sinds zijn transfer naar AA Gent zat hij regelmatig op de bank. Toch kon de middenvelder bij elke invalbeurt overtuigen. Ook dit weekend begon hij tegen Sint Truiden op bank, maar ook bij deze invalbeurt was hij van goudwaarde en pikte hij zelfs zijn doelpuntje mee. Begint hij volgende week toch als titularis?

FLOPPERS

Doelpunten vieren met fans mag NIET: Dit weekend zorgden het vieren van doelpunten voor problemen. Hernan Losada maakte de 2-2 tegen Anderlecht en ging dat vieren met zijn fans en dat bezorgde hem een gele kaart. Amper enkele minuten later kreeg hij zijn tweede gele kaart en dus rood. Een verlies voor Beerschot dat uiteindelijk nog met 3-2 verloor en ook volgende week geen beroep kan doen op de Argentijn tegen Club Brugge. Ook het doelpunt van Reza had voor problemen kunnen en zelfs moeten zorgen. De aanvaller vierde ook zijn doelpunt te fanatiek, maar kreeg hiervoor geen tweede gele kaart en dus veel geluk voor Sint Truiden. Zo kan Reza volgende week wel spelen in tegenstelling tot Losada. Beide heren wisten niet dat doelpunten vieren op die manier niet mocht. Laat dit een les zijn voor alle andere spelers. 

Doelmannen Sint Truiden en AA Gent: Zowel doelman Jorgacevic als Verhulst lieten zich van hun mindere fraaie kant zien. Jorgacevic had even zin om te gaan worstelen met Kotysch en mocht blij zijn dat hij geen rood kreeg. Ook doelman Verhulst mocht blij zijn dat hij al niet meteen na zijn invalbeurt moest gaan douchen. De doelman probeerde uit frustratie nog na te trappen op Thys.    

Tiko: De verdediger van Lokeren bracht bijna zijn ploeg in de problemen tegen KV Mechelen. De verdediger pakte een gele kaart en ging nadien door het lint en kreeg meteen zijn tweede gele kaart. Zijn eigen ploegmaats probeerden Tiko nog tegen te houden, maar ook dat lukte niet. Gelukkig voor Tiko kon Lokeren uiteindelijk nog de drie punten pakken. Trainer Peter Maes kon absoluut niet lachen met de reactie van zijn verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties