Interview Jacky Mathijssen: "Geen onderscheid tussen beker en competitie"

Tomas Taecke
| 3 reacties
Jacky Mathijssen: "Geen onderscheid tussen beker en competitie"
Foto: © SC

Beerschot brengt woensdag een tweede bezoek aan seizoensrevelatie Cercle Brugge. Geen eenvoudige opdracht voor de troepen van Jacky Mathijssen, die vorig seizoen na een discutabele rode kaart voor Cruz door hetzelfde groen-zwart uit de beker werden gewipt.

Na drie weken wil Jacky Mathijssen de pers opnieuw te woord staan. Onze redactie trok naar het Kiel en polste de trainer van de Ratten over de belangrijke bekerwedstrijd tegen Cercle en de gebeurtenissen ten huize Beerschot.

Uit op revanche

"Cercle uit is allesbehalve een eenvoudige opdracht", richt Mathijssen zijn pijlen meteen op de bekeropponent. "Ze bevestigen elke week opnieuw en een dikke maand terug leden we er al een pijnlijke competitienederlaag".

"Een bekermatch vind ik niet belangrijker dan een competitiewedstrijd", gaat de Beerschot-coach verder. "Voor de match tegen Mechelen sprak ik over een belangrijke week met als bedoeling het drieluik tot een goed einde te brengen.

Vorig seizoen werd Beerschot door Cercle uitgeschakeld en blijft vooral de rode kaart van Cruz in het achterhoofd hangen: "Ik hoop dat de spelers dit zullen meenemen naar de wedstrijd en toch wat revanchegevoelens koesteren. Ook het feit dat we in de competitie met lege handen uit Brugge wegreden vorige maand smaakt nog steeds wrang na".

Mathijssen is niet vergeten welke spelers zijn team de vorige ronde over de streep trokken: "Tome (Pachovski) was er deels verantwoordelijk voor dat we in de vorige ronde niet uitgeschakeld zijn. De kans is groot dat hij onder de lat zal postvatten", laat Mathyssen ietwat in zijn kaarten kijken.

Ook Bart Goor maakt deel uit van de selectie: "Als we straks opnieuw strafschoppen nemen, is het heel interessant om Goor in de ploeg te hebben", verwijst de coach naar de beslissende penalty tegen Moeskroen-Peruwelz die door Goor binnengetrapt werd.

Onregelmatige Ratten

Wie Beerschot van nabij volgt, heeft vast en zeker opgemerkt dat de Ratten steevast tegen een achterstand aankijken vooraleer ze in actie schieten: "Ondanks een goede briefing en het feit dat iedereen zijn taken kent, gaan we halfweg de eerste helft altijd de mist in. We beginnen sterk en gefocust, maar na 20-25 minuten verliezen we de concentratie. We moeten bijgevolg eerst op achterstand komen vooraleer we geprikkeld zijn om de scheve situatie recht te zetten. Dat heeft misschien te maken met een bepaalde druk: de spelers beseffen dat er een verwachtingspatroon is en verliezen daardoor vaak hun koelbloedigheid".

"Het is vooral de taak van de sterkhouders om de kalmte te bewaren en de lijnen uit te zetten", zoekt Mathijssen naar een oplossing voor het probleem. "Zij moeten hun nek uitsteken. Als die jongens opstaan, stralen ze dat uit naar de rest van de groep en zullen de resultaten vanzelf volgen".

"Ook is het belangrijk dat we de wedstrijden met elf man op het terrein afwerken. Slechts éénmaal werd er iemand uitgestuurd. Als we dit op de uitschuiver na kunnen blijven realiseren, zullen er nog veel punten volgen".

Persstop

Beerschot staat momenteel negende in de competitie met 14 punten. Jacky Mathijssen wil zich niet teveel focussen op de klassering: "Of we op onze plaats staan durf ik niet te zeggen. Wel stel ik vast dat we tegen geen enkele ploeg boven ons hebben gewonnen. Ik probeer wat door winst of verlies heen te kijken. Dit seizoen is vooral belangrijk om de symbiose in de club te herstellen: eenheid tussen spelers, technische staf, fans en iedereen die bij de recente ontwikkelingen betrokken is. Ik denk dat ik redelijk in die opdracht slaag en waardoor het bestuur ook volledig achter mij staat".

Over zijn persstop wil de hoofdcoach van Beerschot niet veel woorden vuil maken: "Mijn technische staf verdient alle felicitaties, ik ben bijzonder fier. Ik heb mij bewust wat op de achtergrond gehouden en die mensen zijn op fantastische wijze naar voor getreden", bejubelt Mathijssen zijn collega's die even op de voorgrond zijn getreden.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties