Interview Verkempinck: "Zonder het PPC stond Meunier niet waar hij nu al staat"

Jim Bogaert
| 32 reacties
Verkempinck: "Zonder het PPC stond Meunier niet waar hij nu al staat"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Thomas Meunier wordt steeds belangrijker voor het huidige Club Brugge. Vorig seizoen scoorde hij nog in derde klasse. Donderdag was hij trefzeker in de Europa League. "Dat had ik echt niet verwacht", geeft hoofdtrainer ad interim Rudi Verkempinck toe.

“Het is onvoorstelbaar welke progressie Meunier gemaakt heeft. En dat in vier maanden tijd. Dat had ik echt niet verwacht. We wisten dat we er veel plezier aan gingen beleven, maar dat alles zo snel ging gaan, hadden we eigenlijk nooit gedacht", aldus Verkempinck over de van Virton overgekomen spits.

“En dit heeft hij puur te danken aan ons soms fel gecontesteerde PPC (Personal Performance Centre, nvdr). Zonder het PPC stond Meunier vandaag niet waar hij nu al staat. We hebben hem in die vier maanden voortdurend minutieus opgevolgd en begeleid. We hebben een hele lange weg afgelegd en die blijkt nu al zijn vruchten af te werpen”, looft Verkempinck het vernieuwende PPC van zijn club.

“Uiteraard is het zo dat de speler ook open moet staan voor de informatie dat het PPC hem aanrijkt. Meunier is in die zin enorm leergierig en pikt alles heel snel op. Hij komt ook vaak zelf met vragen naar de technische staf. Het is dus zeker ook zijn verdienste dat hij nu al op dit niveau voetbalt. Meunier past eigenlijk perfect binnen het profiel van een Club-speler”, besluit Verkempinck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties