"Normaal hier dat spelers bloemetjes buiten zetten"

Sam Soetaers
| 18 reacties
"Normaal hier dat spelers bloemetjes buiten zetten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frank Vercauteren is intussen al bijna drie maanden aan de slag bij Al Jazira Football Club uit Abu Dhabi. De oefenmeester heeft alvast rust gevonden in het verre Midden-Oosten.

“Ik voelde me meteen thuis. En wat ik ook merk: Ik ben hier erg ontspannen, veel meer dan in België. Onze spelers zijn het niet gewend hard te werken om ergens te geraken. Ze voetballen voor hun plezier. Ik pas me daaraan aan”, luidt het bij Vercauteren in P-Magazine.

De coach staat ervoor bekend dat hij veel discipline eist van zijn speler, maar net daar wringt het schoentje bij Al Jazira. “Discipline ligt hier moeilijk. Vorig jaar moesten mijn spelers in Dubai spelen. Na de wedstrijd was de spelersbus leeg, op de trainersstaf na. De spelers waren allemaal in Dubai gebleven om de bloemetjes buiten te zetten. Daar werd nooit iets op gezegd.”

En ook op sportief vlak heeft Vercauteren moeten inboeten. “De competitie hier haalt niet het niveau van de Belgische. De topploegen zullen Standard, Anderlecht of Club Brugge niet naar huis spelen. Integendeel. Dit komt mede doordat een club in Abu Dhabi maar vier buitenlanders in zijn kern mag hebben.”

Het stadion van Al Jazira biedt plaats aan 45.000 toeschouwers, maar raakt amper gevuld. “Voor ik hier mijn contract tekende, ben ik naar een wedstrijd komen kijken. Er zat 30.000 man. Mooi, dacht ik. Maar wat bleek: tijdens die match werd een Ferrari verloot. Het volk was enkel daarom naar het stadion gekomen. Toen de Ferrari verloot was, sloop het publiek het stadion uit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties