Dury is weer de topkandidaat bij Zulte Waregem

Mathias Dumarey
| 22 reacties
Dury is weer de topkandidaat bij Zulte Waregem
Foto: © SC

Francky Dury (foto) keert mogelijk terug naar Zulte Waregem als trainer. Het 'meubelstuk' is momenteel coach van de nationale beloften en technisch directeur bij de Belgische voetbalbond. Ook de namen van Adrie Koster en Glen De Boeck circuleren.

Zulte Waregem is tijdens dit eindejaar druk doende om een opvolger te vinden voor de gisteren ontslagen Darije Kalezic. Volgens HNB zou Francky Dury de topkandidaat zijn om aan de Gaverbeek opnieuw de coach te worden.

Francky Dury was bij de jongste thuiswedstrijden van Zulte Waregem steeds aanwezig wat de geruchten alleen maar voedt dat hij de nieuwe trainer zou kunnen worden. Ook de namen van Adrie Koster en Glen De Boeck, allebei zonder werk na respectievelijk te zijn ontslagen bij Club Brugge en zelf ontslag te hebben genomen bij VVV Venlo, circuleren in de wandelgangen.

Er is wel één probleem om Dury aan te werven. Hij zou op 1 januari starten als technisch directeur bij de KBVB. Hem wegkopen zou SVZW maar liefst 700.000 euro kosten. De kans bestaat ook dat assistent-trainer David Gevaert promotie maakt en zijn kans krijgt als hoofdtrainer. "Onlangs haalde hij zijn Pro-License-diploma en hij was de beste van zijn jaar", aldus CEO Patrick Decuyper.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties