Interview "Jongeren brengen is een uitdaging"

Tomas Taecke
| 4 reacties
"Jongeren brengen is een uitdaging"
Foto: © SC

De voornaamste doelstelling van Beerschot dit seizoen is het behoud in eerste klasse verzekeren. Met de uitgaande transfer van Kagelmacher is op financieel vlak een grote stap gezet. Sportief staat Jacky Mathijssen voor de uitdaging om het nodige aantal punten te verzamelen.

"Als trainer is het absoluut niet eenvoudig werken onder de huidige omstandigheden", legt Mathijssen uit. "Het is natuurlijk wel een fantastische uitdaging, zeker als alles na verloop van tijd wat stabieler wordt".

Na het vertrek van enkele sterkhouders moet Mathijssen noodgedwongen de kaart van de jeugd trekken. "Ook dit zie ik als een uitdaging", zegt de Beerschot-coach. "Voor sommigen zal de stap te vroeg komen, maar we moeten het een kans geven en in hen geloven. Hopelijk kunnen enkelen doorbreken en echt goed worden. Alles wat met scouting en transfers te maken heeft, zie ik als één grote uitdaging".

"Er zijn twee voorwaarden om Beerschot in eerste klasse te kunnen houden", zegt Mathijssen afrondend. "Eerst en vooral moet het huishouden stabiel worden. Dat is een voorwaarde die door andere mensen binnen de club vervuld moet werden. Daarnaast moeten we voldoende punten verzamelen. Daar zitten we dichtbij, ik hoop dat we met deze groep snel mathematische zekerheid kunnen verwerven", aldus Jacky Mathijssen

Lees hier wat Jacky Mathijssen denkt over de terugwedstrijd voor de Beker tegen KV Kortrijk!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties