Interview Mathijssen: "Perfecte wedstrijd spelen tegen KVK"

Tomas Taecke
| 19 reacties
Mathijssen: "Perfecte wedstrijd spelen tegen KVK"
Foto: © SC

Jacky Mathijssen staat voor een zware opdracht. Samen met Beerschot moet hij een 0-2-achterstand tegen Kortrijk uitwissen met het oog op de halve finales van de Beker van België. "We hebben dit al eerder gedaan", herinnert de coach van de Ratten zich.

"Het is allesbehalve een makkelijke opdracht", weet ook Jacky Mathijssen. "Het komt erop neer dat we 70 minuten tijd hebben om één keer te scoren en de spanning in de wedstrijd te brengen. Dan is alles mogelijk. We hebben dit seizoen al meermaals een achterstand opgehaald".

"Anderzijds mogen we absoluut geen tegendoelpunt slikken", gaat Mathijssen verder. "Tegen een defensief sterk Kortrijk is vier keer scoren bijna onmogelijk. De opgave luidt aanvallend voetballen en een tegendoelpunt vermijden".

Zowel in de competitie (0-1-nederlaag) als in de Beker (2-0) was het geluk tegen de Kortrijkzanen niet aan paars-witte zijde. Mathijssen hoopt dat zijn team woensdagavond wel de nodige meeval aan zijn kant heeft.

"Als we de perfecte wedstrijd spelen en het geluk aan onze zijde hebben kunnen we de kwalificatie afdwingen. We zullen er in ieder geval alles aan doen. Beerschot moet morgen geloof uitstralen. Kortrijk is een team dat uitstekend georganiseerd is, we moeten ze kunnen verrassen".

Enkele dagen na de 6-1-pandoering op Sclessin meent Mathijssen dat de neuzen opnieuw in de juiste richting staan.

"Ondertussen zijn we drie dagen verder en hebben we veel kunnen nadenken en de 6-1-nederlaag kunnen plaatsen. Dit is trouwens een ander verhaal. Het is in ons voordeel dat het morgen een bekerwedstrijd betreft, die op zich losstaat van de competitie. Als we een strijdbaar en energiek team de wei insturen zijn we allesbehalve kansloos om de volgende ronde af te dwingen", aldus Jacky Mathijssen.

 

Lees hier wat Jacky Mathijssen denkt over de huidige financiële en sportieve situatie van de Ratten!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties