Jacobs: "Match tegen Standard is niet beslissend"

Melissa Maes
| 36 reacties
Jacobs: "Match tegen Standard is niet beslissend"
Foto: © SC

Ariël Jacobs blikt vol vertrouwen vooruit op de topper tegen de Rouches komende zondag. "Het resultaat zal afhangen van de vorm van de dag."

Anderlecht won de heenwedstrijd met 5-0, maar Ariël Jacobs laat aan Het Nieuwsblad weten dat het in Luik niet zo’n vaart zal lopen. “We mogen er ons niet op blindstaren. Beide ploegen waren toen nog in volle opbouw, maar wij stonden net een stapje verder.”

“Standard is ondertussen ook op kruissnelheid gekomen en het resultaat zal afhangen van de vorm van de dag.” De Rouches kunnen mits een zege terugkomen tot op zes punten van de leider.

“Daar denken we niet aan. Het is natuurlijk een belangrijke wedstrijd, topmatchen zoals deze willen we altijd winnen, maar beslissend is ze niet. Het is vooral mentaal belangrijk."

"Tot nu toe waren we altijd goed in toppers en het is vooral belangrijk om die traditie voort te zetten om met een goed gevoel aan de play-offs te kunnen beginnen. Want daarin volgen enkel toppers.”

Anderlecht wordt overal naar voren geschoven als de titelfavoriet maar Jacobs hoedt zich voor overdreven optimisme. “De resultaten zijn goed en vooral de manier waarop we die behaalden stemt me tevreden, maar we moeten op onze hoede blijven. Dat vertrouwen mag zeker niet omslaan in arrogantie. Dat zou niet alleen misplaatst zijn, maar ook erg gevaarlijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties