OH Leuven neemt Barcelona als voorbeeld

Fabian Morren
| 0 reacties
OH Leuven neemt Barcelona als voorbeeld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oud-Heverlee Leuven verzekerde zich van het behoud in eerste klasse. De club wil nu graag groeien. "Leuven moet de topsporthoofdstad van Vlaanderen worden!"

Het stadsbestuur en de universiteit creëerden toen het Topsportplatform. Het overlegorgaan moet uiteindelijk uitmonden in een expertisecentrum waarin kennis zal worden uitgewisseld tussen de Leuvense topsportclubs. OHL (voetbal), Leuven Bears (basketbal), Haasrode Leuven (volleybal), Hockey Club Leuven (hockey) en Daring Club Leuven (atletiek) zijn de voornaamste clubs in de stad.

OHL-voorzitter Jan Callewaert droomt al luidop van één grote Leuvense omnisportclub, naar het voorbeeld van Barcelona of Real Madrid. De verschillende sportafdelingen zouden dan onder één koepel actief zijn. Els Van Hoof, Leuvens schepen van sport, ziet alvast mogelijkheden.

"Je zou tot een uitwisseling van abonnementen kunnen komen, de ticketverkoop centraal organiseren, samen aan sponsorwerving doen", aldus Van Hoof in S/VM. "Bovendien kan je onder één naam en met één logo naar buiten treden. Dat zou een bijkomende uitstraling aan Leuven geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties