Standard te sterk voor onmachtig Leuven

Standard heeft makkelijk gewonnen van OH Leuven. De Rouches scoorden vier keer en herpakken zich zo na de zware Europese nederlaag tegen Hannover. Coach José Riga had bij Standard een pak wijzigingen doorgevoerd met het gewenste resultaat.

Standard begon wervelend aan de wedstrijd. Tchite kon al na 6 minuten spelen de score openen. De spits kopte een voorzet van Gapké aan de verste paal binnen.

De thuisploeg ging dan op zoek naar de dubbele voorsprong. Batshuayi en Cyriac probeerden het met een schot, maar doelman Kaminski lag telkens goed in de weg. Standard was de betere, maar haalde zeker geen hoog niveau.

Dat liet OH Leuven toe om af en toe eens stevig tegen te prikken. Bolat had verrassend veel moeite met een afstandsschot van Iakovenko. En diezelfde Bolat moest ook paraat zijn op een schot van Remacle.

Maar het was Standard dat nog bijna de 2-0 scoorde. Pocognoli kende pech wanneer zijn vrije trap tegen de paal ging. In de rebound trapte Gherson nog op de lat.

Van Damme op scherp

Na de koffie ging het een stuk makkelijker voor Standard. Dat had veel te maken met het vroege doelpunt van Van Damme in de tweede helft. Hij was sneller dan Vermeulen op de bal en tikte de voorzet van Goreux keurig binnen.

De bezoekers waren onmachtig in die tweede helft en konden alleen maar het spel ondergaan. Tchite miste nog de kans op de 3-0, maar dat maakte Felipe even later goed. De verdediger kopte een voorzet van Gapké aan de eerste paal binnen.

En het werd nog erger voor de bezoekers uit Leuven. Van Damme scoorde zijn tweede van de middag en opnieuw was Gapké de aangever. Iakovenko was voor de bezoekers nog dichtbij de eerredder. De ex-speler van Anderlecht stifte het leer over Bolat, maar ook over het doel.