Interview De Mets: "Twee keer winnen van Club zou historisch zijn"

Tomas Taecke
| 13 reacties
De Mets: "Twee keer winnen van Club zou historisch zijn"
Foto: © SC

Eén van de Kortrijkzanen die op Pasen zijn ex-ploeg in de ogen kijkt is Gertjan De Mets. "Vorig jaar waren die wedstrijden speciaal omdat ik eigendom van Club was. Nu is een match tegen blauw-zwart niet zo bijzonder meer", oordeelt de middenvelder.

Tomas Taecke in Kortrijk

Gertjan De Mets speelde jarenlang voor Club Brugge maar schrijft vandaag mee aan de geschiedenis van KV Kortrijk. De Oost-Vlaming kijkt uit naar het duel tegen blauw-zwart, maar vindt de wedstrijd op zich even mooi als alle andere PO-matchen.

"Het is een wedstrijd om naar uit te kijken, maar dat zijn alle tien de wedstrijden in de play-offs eigenlijk. Er komen vijf topploegen op bezoek waartegen wij telkens vol voor de zege gaan. KVK-Club leeft altijd, helaas zitten onze vakken ook vol met Brugse fans. We moeten onze supporters een mooie wedstrijd bezorgen, want anderzijds is hun steun ook heel belangrijk. Het is niet leuk om in Anderlecht slechts 70 supporters te tellen in het uitvak, maar dat is bijna het ganse jaar zo. Enkel in Beerschot en Bergen was er voor de bekerwedstrijden veel volk mee. Thuis ligt dat anders en worden we geruggesteund door onze aanhang".

Net als veel profvoetballers is ook De Mets een echte wielerfanaat. De middenvelder betreurt dan ook dat hij Parijs-Roubaix, net als de Ronde van Vlaanderen vorige zondag, niet zal kunnen volgen.

"Ik ben een echte wielerfanaat en vind het spijtig dat ik ook deze klassieker niet zal kunnen zien. Liever had ik op een andere dag gespeeld, maar daar valt weinig aan te veranderen. De laatste jaren ging ik steevast naar de Ronde kijken. Mijn grootouders wonen in de Vlaamse Ardennen dus ik was er altijd bij".

De 25-jarige middenvelder speelde jarenlang bij Club, dat hem vorig seizoen uitleende aan Kortrijk. Sinds dit seizoen staat De Mets enkel en alleen op de loonlijst van de Kerels, die hem deze zomer definitief inlijfden.

"Vorig jaar was deze confrontatie voor mij speciaal, omdat ik nog eigendom was van Club Brugge. Nu ben ik volledig van Kortrijk, dus ebt dat automatisch een beetje weg. Er zijn niet veel jongens meer van Club waarmee ik nog contact heb. Op Van Gijseghem en Van Acker na spelen er ook nog weinig uit mijn periode".

"Club Brugge maakt zeker kans op de titel en zal er ook helemaal voor gaan. Het kan snel gaan in de play-offs. Alles ligt dicht bij elkaar en elke week zijn er onderlinge wedstrijden. Onder Daum speelt Club anders dan onder Koster. Het is leuk om attractief te spelen, maar een zegereeks neerzetten doet nog meer plezier. Voor mij is een mix tussen Daum en Koster het interessantst, maar dat soort trainers vind je quasi nergens meer".

Hoewel Hein Vanhaezebrouck graag roteert en veel spelers op regelmatige basis gebruikt, staat De Mets steevast in de basis. De 25-jarige middenvelder looft de samenwerking met collega Pavlovic.

"Ik speel heel vaak en kan bijgevolg absoluut niet klagen. Vorige week merkte men op in de media dat ik onopvallend ben en dat klopt ook wel. Ik doe zoveel mogelijk mijn werk, wat betekent dat ik me wegcijfer voor andere jongens die hoger in het veld staan. Dat is wat je op die positie eigenlijk moet doen. Centraal klikt het uitstekend met Pavlovic, dat is ook normaal als je zo vaak samenspeelt. Op Anderlecht was de wisselwerking uitstekend, maar dat is vrijwel altijd het geval".

De Mets maakt in Kortrijk een onvergetelijk jaar mee, maar baalde toch na afloop van de verloren bekerfinale tegen Lokeren.

"Dat was zonder twijfel mijn grootste ontgoocheling ooit. Op de bus was het betrekkelijk stil en ook nadien had ik vier à vijf dagen nodig om dat te verwerken. Op zich is het wel mooi dat we de finale gehaald hebben. Het is een historisch seizoen aan het worden waarin we fantastische dingen realiseren. Voor het eerst in tijden pakten we een punt op Anderlecht. Twee keer winnen van Club op één jaar zou anders ook wel schitterend zijn (lacht)".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties