Interview Jacobs: "Twee gewonde dieren tegen elkaar"

Jacobs: "Twee gewonde dieren tegen elkaar"
Foto: © SC

Ariël Jacobs voelt naar eigen zeggen niet de minste druk in aanloop naar de wedstrijd tegen Standard. Nochtans was de kritiek na de mislukte start tegen Kortrijk niet min. "Maar dat is Anderlecht nietwaar?", aldus Jacobs zelf.

Johan Walckiers in Anderlecht

Eerste gespreksonderwerp donderdag was natuurlijk de ernst van de blessure van Matias Suarez. "De pijn van Mati is afhankelijk van het moment", zei Jacobs. "Vorige week ging het heel goed, maar op een bepaald moment kreeg hij weer hinder tijdens de match. Maar vier weken geleden had ik getekend dat hij nu in dit stadium zou zitten. Ik kan nu wel beter begrijpen hoe hij zich een maand terug voelde. Toen kon hij het niet verbijten, nu gaat dat wel. Je hebt pijn en pijn!"

De opmerking werd ook gemaakt dat de linies veel te ver uit elkaar speelden tegen Kortrijk. "Ja, en dat is typisch voor als het minder gaat. Maar wat is gevolg en wat is oorzaak? Het kwam ook ter sprake op de nabespreking. Als je over linies die te ver uit elkaar spelen praat, heeft men het dikwijls over de verdediging. Maar dat klopt niet, heel de ploeg moet bij balverlies en balbezit als één blok optreden. En aangezien dit Anderlecht is, moet je zeker de nadruk leggen op het balbezit. Ik had ook het gevoel dat de spelers zich aan het verstoppen waren, waardoor Proto altijd ver moest uittrappen."

"Kwetsbaar opgesteld"

Het viel ook op dat de 'sterren' te weinig aan de bal kwamen. Dat 'verstoppertje spelen' kan daar wel iets mee te maken hebben. "In principe moeten sterren in alle omstandigheden opstaan", vond Jacobs die vorige week nog gewag maakte van mentale frisheid bij de spelers. Iets waar zondag weinig van te zien was. "Ik heb me daar kwetsbaar opgesteld, maar ook de spelers kwamen me erna zeggen dat er niets was dat er op wees dat we zo'n eerste helft gingen spelen."

Zondag was er ook geen spoor te bespeuren van een leider op het veld. "Iedere trainer droomt er van om minstens één jongen op het veld te hebben die zijn verantwoordelijkheid neemt. Dat is niet altijd diegene die hard staat te schreeuwen, maar die in alle omstandigheden wel zijn verantwoordelijkheid neemt. Ook een leider mag fouten maken." In die optiek denken we aan Lucas Biglia. "Ja, hij heeft een terugval, maar ik hoop dat het een 'accident de parcours' was."

Vanavond moet Anderlecht dus het één en ander rechtzetten tegen Standard. Die kregen verleden weekend ook een serieuze veeg uit de pan na hun 3-0 verlies tegen Gent. "Het zijn twee gewonde dieren tegen elkaar", maakte Jacobs de vergelijking. "Normaal is er dat maar één, maar de situatie is nu zo. Alleen is de situatie anders, want na hun seizoen spelen zij vooral om Europees voetbal te halen en wij voor die eerste plaats. Het zal voor hen ook wel geen aangename week geweest zijn na die 3-0."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties