Interview Daum: "Genieten van deze mooie kans"

Tomas Taecke
| 34 reacties
Daum: "Genieten van deze mooie kans"
Foto: © SC

Blauw-zwart kan zondag in eigen huis de leidersplaats voor het eerst sinds oktober overnemen van aartsrivaal Anderlecht. Club Brugge staat voor de wedstrijd van het jaar, maar daar wil Christoph Daum niets van weten.

Tomas Taecke in Brugge

Mits winst prijkt Club Brugge zondag bovenaan de rangschikking. De Bruggelingen strijden voor het eerst in jaren op enkele speeldagen voor het einde van de competitie nog mee voor de landstitel. Toch laat Christoph Daum zich niet gek maken en blijven de gekke uitspraken in het Brugse kamp achterwege.

"Ik ben een a-typische persoon", stak de Duitser van wal op de persconferentie. "Vaak reageer ik niet zoals iedereen het verwacht. Zondag moeten we van deze wedstrijd, van deze kans genieten. Het is fantastisch dat we ons in deze positie bevinden. In eigen huis kunnen we ten koste van Anderlecht aan de leiding komen".

"We kunnen relaxed naar de wedstrijd toeleven. Niemand zal zich na de partij afvragen hoe het mogelijk is dat we tegen hen punten verliezen. Anderlecht beschikt over heel veel kwaliteit, ze staan niet voor niets het hele seizoen aan de leiding. Als je ziet wat ze allemaal gerealiseerd hebben… het hoeft geen betoog dat Anderlecht een topclub is. Wij maken een proces door om hen uiteindelijk te evenaren. We mogen fier zijn op de recente prestaties dit seizoen en hopen dat zondag tijdens de wedstrijd ook op het veld te tonen".

Daum geeft in de aanloop van de kraker geen krimp, maar is dat ook bij zijn spelers zo?

"Dat moet je aan hen vragen. Er zijn verschillende karakters in de spelersgroep, dat heeft veel te maken met mentaliteit en ervaring. Spelers hebben verschillende woorden of prikkels nodig; één woord voor de groep is vaak niet genoeg. Je moet ze individueel benaderen. Het belangrijkste is dat we ons voorbereiden opdat we er staan tussen het eerste en het laatste fluitsignaal. Zowel mentaal als fysisch moeten we scherp zijn en ook de communicatie moet van een leien dakje lopen".

"Voor mij is dit gegeven en de strijd om het kampioenschap niet nieuw. Met verschillende teams heb ik in diverse competities voor dezelfde situatie gestaan. Ik heb een visie en zal die altijd blijven volgen. Je moet alle wapens die voor handen zijn gebruiken en één daarvan is paniek en stress vermijden. Ook de fans en het bestuur delen die visie. Op dit moment halen we het maximale uit de groep. We moeten enkel maar fier zijn op wat we tot nu toe gerealiseerd hebben".

Na een sterke eindsprint in de reguliere competitie loopt het voor blauw-zwart in de play-offs net een tikkeltje stroever. Christoph Daum trekt zich op aan de betere momenten van zijn team en verwijst daarvoor naar de eerste helft op Sclessin.

"De eerste helft tegen Standard heeft iets aangewakkerd. Soms missen we iets in ons spel, maar de eerste helft in Luik heeft mij duidelijk gemaakt dat het potentieel er is. Aan vechtlust of team spirit ontbreekt het ons niet, misschien is die bij ons wel het grootst".

Net als Vazquez en Refaelov, lijkt ook Vadis Odjidja na zijn blessure minder te presteren.

"Toen ik in België aankwam, hoorde ik dat Vadis één van de sensaties van de competitie was. Niet alleen van de mensen van Club Brugge maar ook van de andere clubs. Nu wil hij opnieuw tonen hoe belangrijk hij voor Club Brugge is, maar vraagt hij misschien teveel van zichzelf. We moeten hem daarin helpen en realistische feedback geven. Hij mag zich niet spiegelen aan het niveau van voor zijn operatie en moet stap voor stap groeien. Toch kan hij ook vandaag heel belangrijk zijn voor het team en ben ik uiterst tevreden dat ik hem kan laten starten of invallen wanneer het nodig is".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties