Interview Jacobs: "Wisselvallig maar de rest is dat ook"

Jacobs: "Wisselvallig maar de rest is dat ook"
Foto: © SC

Ariël Jacobs horen zeggen dat de match tegen Genk cruciaal is? Nee, daarvoor moet je niet bij de Brusselse trainer zijn. Jacobs relativeert alles tot op het bot. "Verleden week waren we nog de slechtste, nu de beste."

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht moet het dit weekend stellen zonder Dieumerci Mbokani, de man die deze play-offs de paars-witten bijna alleen op zijn rug draagt. "Het is mijn taak om daar oplossingen voor te vinden", aldus Jacobs. "Ja, De Sutter is één van die mogelijkheden. Of hij klaar is? Als er beroep op een speler gedaan wordt, hoop ik dat hij klaar is ja. Dat is toch normaal? Hetzelfde geldt voor Odoi. Hij heeft goed gespeeld, maar ik wil daar niet te diep op ingaan, want dat verwacht ik ook."

De wedstrijd tegen Genk kan wel een scharniermoment worden, want Anderlecht kan bij winst de Limburgers volledig uittellen en daarnaast misschien zelfs verder uitlopen op Club. "Dat is allemaal zo relatief. Vorige week waren we nog de slechtste ploeg, één week later zijn we de beste. Ja, we zijn wisselvallig in deze play-offs, maar we hebben nog steeds vier punten voor. Dat wil dus zeggen dat de rest even wisselvallig is als wij."

En Jacobs ging verder in zijn relativiteitstheorie. "In Gent winnen we met 1-4, maar na vijf minuten had het al 1-0 kunnen staan. Tegen Genk verliezen we met 1-3, maar na tien minuten had het 2-0 kunnen staan. Ik zeg niet dat de uitslagen er anders hadden uitgezien, maar ik wil gewoon zeggen dat het allemaal zo kort bij elkaar ligt."

De vraag hoe De Bruyne moet opgevangen worden, dribbelde Jacobs als een ervaren spits. "Ik ben al twee dagen aan het zoeken wie Messi en Ronaldo moest opvangen. In het moderen voetbal probeer je de sterke punten van de tegenstander collectief op te vangen. We moeten minder ruimte laten tegen Genk. Maar dat proberen we sinds speeldag één. Als dat mislukt komen we in de problemen."

Verder dan de match tegen Genk weigerde Jacobs ook te denken. "We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. En ik moet zeggen: ik ben blij dat de groep er ook zo over denkt. Ik hou niet van beginnen tellen. We zien wel waar we staan na het weekend."

"Na vijf wedstrijden heb ik gezegd dat we een tussentijdse balans kunnen opmaken omdat iedereen tegen iedereen gespeeld heeft. Maar ook dat is relatief, want de ene heeft meer thuis gespeeld dan de andere. De belangrijkste les die ik getrokken heb is dat we onze doelstellingen niet gehaald hebben: drie punten thuis en één op verplaatsing. Thuis hebben we te weinig met één op zes, maar we maakten dat wel goed in de uitmatchen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties