Reactie "We gaven het Griekse volk een glimlach"

"We gaven het Griekse volk een glimlach"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Griekenland mocht hun eerste wedstrijd op het Europese kampioenschap spelen tegen gastland Polen. In een uitverkocht stadion met 45.000 Polen wist Griekenland een punt uit de brand te slepen. Wij sprokkelden enkel Griekse reacties.

Bart Vandenbussche & Manuel Gonzalez vanuit Warschau

Giorgios Samaras: "Ons doel is realistisch: we proberen door te gaan en als we dit niet kunnen, dan moeten we proberen goed voetbal te brengen zoals vandaag. We hebben een goed team met jonge gasten. Voor velen is het hun eerste tornooi."

De economische crisis zorgt volgens Samaras voor een extra motivatie. "We hebben ons 100% gegeven en de mensen thuis zien dat! We hebben vrienden, familie en het Griekse volk een glimlach gegeven. Ze hebben gezien dat we alles gegeven hebben. Voetbal en sport geeft soms zaken aan het volk dat moelijk te vatten is."

De focus ligt inmiddels bij Tsjechië: "Volgende wedstrijd proberen we ons voor te bereiden door veel te rusten. We bekijken wedstrijd per wedstrijd en proberen er het beste van te maken."

Een verklaring voor de matige start zocht de spits van Celtic niet bij het Griekse team: "De eerste 20 minuten hadden we het moeilijk met de warmte en het dak van het stadion. Daarna kwamen we beter in de match. 2de helft hadden we veel meer energie dan de Polen."

Avraam Papadopoulos: "Ik speelde 50 minuten en hoop volgende match erbij te zijn om de Griekse ploeg te helpen. Ik was vanzelfsprekend ontgoocheld dat ik er net naast viel. Uiteindelijk ben ik wel blij dat ik speelde en we een punt konden halen."

Verwacht de verdediger van Olympiacos een sterker Tsjechië? "Ik weet niet of Tsjechië sterker is dan Polen. We gaan de video's analyseren met de trainer. Dit was de moeilijkste match van het tornooi. Iedereeen bekijkt de match omdat het de openingsmatch is. Ik heb na de match Socratis getroost. Dit kan elke speler overkomen. Trouwens geen enkele kaart die Socratis kreeg was terecht, maar dit is voetbal."

Sokratis Papastathopoulos verwoordde de Griekse wederopstanding als volgt: "Het verschil met de eerste helft is de Griekse passie van de Griekse ziel!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties