Iniesta: "Niet bezig met persoonlijke prijzen"

Tomas Taecke
| 15 reacties
Iniesta: "Niet bezig met persoonlijke prijzen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens het Iberisch burenduel in de Donbass Arena in Donetsk zullen veel ogen gericht zijn op de smaakmakers van beide elftallen. Cristiano Ronaldo en Andrés Iniesta mogen morgen onderling uitmaken wie waarschijnlijk de speler van het toernooi zal worden.

Tomas Taecke in Donetsk

Spanje neemt het op tegen Portugal met als inzet een finaleplaats op het EK. Wanneer de aartsrivalen elkaar woensdagavond in de ogen kijken, zullen veel blikken gericht zijn op de linkervleugel van beide elftallen. Cristiano Ronaldo en Andrés Iniesta mogen in de Donbass Arena uitmaken wie later hoogstwaarschijnlijk zal uitgeroepen worden tot beste speler.

"Daar ben ik helemaal niet mee bezig", legt Iniesta uit op het persmoment daags voor de partij. "Twee wedstrijden scheiden ons van een eventuele nieuwe titel: als team moeten we heel hard werken om dit doel te bereiken. We willen opnieuw in de finale staan. Eenvoudig zal dat niet worden maar we zijn sterk genoeg om ook deze horde te nemen", is de Barça-middenvelder overtuigd van zijn landgenoten.

"In 2010 gingen we vriendschappelijk onderuit tegen de Portugezen (4-0) maar dat is al een tijd geleden. De belangen morgen zijn veel groter, die bewuste wedstrijd heeft niets te maken met de partij van morgen. We weten dat Portugal in staat is om ons pijn te doen als we niet geconcentreerd zijn. Zeker achterin mogen we weinig of niets weggeven", aldus Blanchito.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties