Krijgt Buysse (Club) eindelijk zijn kans?

Tomas Taecke
| 46 reacties
Krijgt Buysse (Club) eindelijk zijn kans?
Foto: © SC

Georges Leekens moest hard zijn best doen om aan zestien spelers te komen die vanavond Bordeaux kunnen bekampen. De enorme blessurelast zorgt er mogelijk voor dat Bart Buysse na twee maanden eindelijk zijn eerste speelminuten voor Club kan maken.

Stenman, Larsen en Donk lopen er vanavond achterin zeker niet bij, Hoefkens is twijfelachtig wegens griep. Centraal zullen Almeback en Figueras normaal gezien de honneurs waarnemen, de vleugelverdedigers zijn tot nader order nog niet bekend.

Leekens heeft nog Bart Buysse, Tom Hogli en belofte Bjorn Engels achter de hand. Die eerste kwam sedert zijn komst van FC Twente nog niet in actie. Door het aanwerven van Jim Larsen week Figueras uit naar links, waar hij tot nu toe steevast als vleugelback in actie kwam. Die ene keer dat de Spanjaard afwezig was tegen Beerschot, liet Leekens Hogli op links opdraven.

Buysse speelde de hele voorbereiding op de linksachter maar werd net voor de Brugse Metten tegen Dortmund uit het elftal verdreven. Sindsdien beperkte de Bruggeling zich tot waarnemen vanaf de tribune of hooguit warmlopen langs de zijlijn. Leekens gunde hem tot op dit moment niet één officiële speelminuut. Mogelijk kan de coach van Club vanavond niet meer rond de gewezen Tukker, wiens geduld ondertussen meer dan op is. Buysse beschikt over een pak Europese ervaring aangezien hij twee seizoenen geleden met Twente in de Champions League actief was. Benieuwd naar de basiself die Georges Leekens vanavond tussen de lijnen zal sturen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties