Vanoppen: "Ben zelfs vergeleken met Saddam"

Fabian Morren
| 26 reacties
Vanoppen: "Ben zelfs vergeleken met Saddam"
Foto: © SC

Het loopt voor Patrick Vanoppen niet helemaal zoals verwacht. "Ik had gehoopt om een jaar uit de media te kunnen blijven, maar het heeft weer niet mogen zijn", zucht de voorzitter van Beerschot in Het Laatste Nieuws.

"Wegens wat ik noem 'de krampachtige reacties in de pers' nadat Filip Dewinter de aftrap kwam geven tegen Kortrijk", vertelt Vanoppen. "De perceptie bestaat dat wij een politiek statement wilden doen, terwijl wij zelfs onze jurist raadpleegden of we dienden in te gaan op de vraag van Dewinter - zijn sms naar mij luidde letterlijk: 'Mag ik de aftrap geven aub?'."

"We hebben ingestemd omdat we net politiek onafhankelijk willen zijn. Die boodschap is niet of onvoldoende aangekomen, en nu hou ik mixed feelings over aan onze beslissing", geeft Vanoppen toe. "Achteraf ben ik in een column zelfs vergeleken met Saddam... Ikzelf kan daar de satire wel van begrijpen, maar het doet geen deugd om zoiets te lezen. Ik ben óók maar een papa met kinderen. Als mensen slecht schrijven of spreken, dan tref je daarmee meer dan alleen maar mij - thuis lezen wij niet langer de kranten, behalve wat economische magazines. Het doet te veel pijn", vertelt Vanoppen.

Linkerkolom
Over het sportieve: "De ambitie was en blijft om dit seizoen 'de linkerkolom' te halen. Om dan zoals vorige week in de laatste minuut op Bergen een punt weg te geven, dat is niet goed. Wedstrijden zoals tegen Bergen heb je drie, vier keer op een seizoen - je speelt niet spectaculair maar je kunt wél punten pakken. Of je die punten dan haalt, maakt het verschil tussen zesde of achtste eindigen - dat bepaalt twee miljoen meer of minder. Maar bon, we zitten nog steeds on track."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties