Blatter geniet van rivaliteit Ronaldo en Messi

Christophe van den Boom
| 2 reacties
Blatter geniet van rivaliteit Ronaldo en Messi
Foto: © SC

De 76-jarige FIFA President Sepp Blatter geniet van de rivaliteit tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Hij vindt het geweldig dat er twee zulke grootse spelers zijn in het hedendaagse voetbal.

De sterren van FC Barcelona en Real Madrid zijn vaak het discussiepunt van wie er nu de beste speler ter wereld is. Blatter vindt dat onzin en zegt dat beide spelers hun eigen kwaliteiten hebben. “We hebben twee totaal verschillende mannen voor ons met een verschillende speelstijl en een totaal ander karakter. Dit is goed voor het voetbal. Ik vind het geweldig.”

“De strijd tussen wie de beste van de wereld is en wie op de tweede plaats eindigt, dat zien we ook in voetbal. Maar voetbal is niet voor één type speler weggelegd. Stel je voor dat we twee Messi’s of twee Ronaldo’s zouden hebben. Dat zou niet werken. Ze zijn elkaars tegenovergestelden en ik ben blij dat we zulke persoonlijkheden hebben.”

Zowel Messi als Ronaldo zijn favoriet om de Ballon d’Or te winnen. Op de vraag wie de prijs mee naar huis mag nemen, wil Blatter niet antwoorden. “De FIFA kiest niet wie de beste is. Dat is niet aan ons. Het zijn de federaties die beslissen en de president heeft geen veto, noch het recht om te stemmen”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties