Interview Nuytinck: "België is niet beter dan Nederland"

Nuytinck: "België is niet beter dan Nederland"
Foto: © SC

Bram Nuytinck heeft op korte tijd zich helemaal geïntegreerd bij Anderlecht. Bij de Brusselaars mag de angst om een tweede 'geval Kruiswijk' alvast opgeborgen worden. Het bewijs: Nederlands bondscoach Louis van Gaal denkt al aan de verdediger voor de A- ploeg.

Johan Walckiers in Anderlecht

Nuytinck speelde afgelopen week twee interlands met Jong Oranje. Beide wedstrijden werden gewonnen en de jonge Nederlanders zijn daarmee ook geplaatst voor het EK. "Het waren heel belangrijke wedstrijden en we hebben ons doel bereikt", aldus Nuytinck. Maar daarmee stopt het niet, want de kapitein van de -21 is ambitieus. "Natuurlijk kunnen we het EK winnen. Wij zijn Nederland!", zei hij met de gebruikelijke Hollandse flair.

Maar Nuytinck staat ook heel dicht bij een selectie voor de A-ploeg. Louis van Gaal liet zich vorige week ontvallen dat hij Nuytinck had opgeroepen indien die niet al voor de beloften had moeten spelen. "Dat is natuurlijk hartstikke leuk om te lezen", knikt de 22-jarige centrale verdediger. "Ik vind het een compliment, maar ik hoorde nog niets van meneer Van Gaal. Maar ik wou die twee wedstrijden ook heel graag spelen. Ik heb alles met Jong Oranje gespeeld, dus wou ik ook de belangrijkste wedstrijden spelen."

De euforie rond de Belgische nationale ploeg is groot, maar die wordt door Nuytinck ook wat getemperd als we hem vragen of België nu beter is dan Nederland. "Dat denk ik toch niet. Ik vind België een heel goed elftal en jullie hebben ook topspelers, maar Nederland blijft toch één van de beste landen ter wereld."

"Te veel punten al verloren"

De wedstrijd tegen Standard bleef ook nog even nazinderen, maar de Nederlander wil het gebeurde zo snel mogelijk vergeten. "Ik wil dat achter me laten. Ik ben er in Nederland ook een paar keer over aangesproken en met Sergio Padt heb ik er wat over nagepraat. Maar dat ligt in het verleden: dat had niets met voetbal meer te maken. Ik heb in Nederland NEC-Vitesse meegemaakt, maar zo'n wedstrijd had ik zelf nog niet gespeeld."

Vrijdag neemt Anderlecht het in eigen huis op tegen Waasland-Beveren. "En die wil ik absoluut winnen. We hebben de laatste tijd te veel punten weggegeven. Wij zijn Anderlecht, wij moeten alles winnen. Maar een ploeg - of het nu uit of thuis is - zakt telkens in tegen ons. De ruimtes zijn heel klein, maar daar moeten we maar iets op vinden."

Grote woorden, maar Nuytinck is ook heel kritisch voor zichzelf. "De beste Nuytinck hebben jullie nog niet gezien. Ik heb wel al heel wat redelijke wedstrijden gespeeld sinds ik in de basis sta, maar het kan nog beter. De opbouw naar het middenveld moet nog beter. Dat is ook mijn taak. Het meevoetballen moet een stuk beter. De offensieve Nuytinck moet er nog uitkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties