Van den Brom: "Twee-drie jonge spelers mee op stage nemen"

Van den Brom: "Twee-drie jonge spelers mee op stage nemen"
Foto: © SC

De NextGen-competitie wordt in Anderlecht op applaus onthaald. Niet in het minst door John van den Brom die met aandacht toekeek, want hij wil nog een paar jongeren in januari meenemen op stage.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht behaalde ondertussen drie punten uit vier wedstrijden. Twee keer tegen Barcelona en één keer tegen Tottenham werd er gelijkgespeeld. "Het is fantastisch voor de ontwikkeling van die jongens", aldus Van den Brom. "Voor hen is het ook belangrijk dat ze wennen aan de omstandigheden van eersteklassevoetbal. En tijdens zo'n match zitten er toch 7 à 8000 mensen in het stadion. Het is goed om te zien wie er in zulke matchen mee kan en wie het moeilijk heeft."

En voor de jongeren mag het ook een boost zijn dat Van den Brom niet voor niets die wedstrijden komt bekijken. "Ik ben gewend om tijdens de stage in januari toch twee of drie jonge spelers mee te nemen als beloning voor hun werk. En daar heb je door de NextGen een beter beeld van hun mogelijkheden."

Van den Brom houdt zich dan ook bezig met de jeugd. Onlang kreeg Michäel Heylen nog een profcontract op voorspraak van de coach. "Ja, ik heb mijn mening daarover gegeven en hij verdiende dat ook. Michäel is trouwens één van de jongens die kans maken om mee te gaan op stage. Chancel Mbemba is er daar ook één van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties