Interview Schollen solliciteert naar basisplaats: "Hopelijk kans gegrepen"

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Schollen solliciteert naar basisplaats: "Hopelijk kans gegrepen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Davy Schollen had een groot aandeel in de kwalificatie van STVV voor de volgende bekerronde. De doelman speelde een sterke partij en solliciteerde zo naar een basisplaats. "Ik ben altijd hard blijven werken", aldus de doelman in een gesprek met Voetbalkrant.

Schollen hield zijn team met enkele schitterende reddingen overeind, zowel tijdens de eerste 90 minuten als tijdens de verlengingen. Ook in de strafschoppenreeks was hij beslissend met 2 reddingen. Dat zag ook coach Guido Brepoels die met een luxeprobleem kampt. "Davy heeft een goede wedstrijd gespeeld. Wij hebben twee hele goede doelmannen en dat is een luxe", aldus de oefenmeester.

Kans grijpen
Schollen zelf was toch niet onverdeeld  tevreden want ondanks enkele puike parades moest hij zich toch 5 keer omdraaien. "Ik heb mijn best gedaan, ik moet proberen om mij te tonen in de minuten die ik krijg. Ik heb geprobeerd mijn match te spelen maar het belangrijkste is de kwalificatie."

Toch hoopt de goalie dat hij nu weer een stapje dichter bij een basisplaats in de competitie staat. Wij hebben een brede kern, toch zeker voor tweede klasse. Ik ben mijn plaats onder de lat kwijtgeraakt maar ik ben altijd hard blijven werken. Als je dan een kans krijgt, moet je die grijpen en ik hoop dat dat gelukt is."

Gekke match
Schollen was uiteraard opgelucht na de kwalificatie in de gekke bekerclash. "Als je op verplaatsing 5 keer scoort, dan moet je die match winnen. Als je dan in de verlengingen 2-4 en 3-5 voor komt, dan denk je toch dat die overwinning binnen is. Het belangrijkste is dat we in die trommel zitten voor de volgende ronde."

"Zo'n gekke match had ik nog nooit meegemaakt. In tweede klasse kan iedereen van iedereen winnen maar ik denk dat Sint-Truiden en Westerlo wel twee ploegen zijn die bij de titelkandidaten horen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties