Congolees bondscoach: "Mbokani heeft profiel als Ibrahimovic"

Congolees bondscoach: "Mbokani heeft profiel als Ibrahimovic"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Dieumerci Mbokani wordt momenteel de hemel ingeprijsd door vriend en vijand. Helemaal niet onterecht vindt de Congolese bondscoach, Claude Le Roy, die de basis van zijn sterke prestaties bij het nationale team legt.

"Om goed te spelen bij zijn club, moet Dieumerci zich goed voelen bij de nationale ploeg", zegt Le Roy in Het Nieuwsblad. "Hij houdt van zijn land en de Léopards. Toen zijn naam door het slijk werd gehaald, heeft hij afgezien. Hij voelde zich vernederd. Nu hij opnieuw door de Congolese supporters wordt aanbeden, heeft hij zijn evenwicht teruggevonden. Anderlecht is één been voor Mbokani. Congo is zijn andere been."

"Hij heeft soms een speciaal karakter maar dat is ook zijn kracht", vervolgde de Franse bondscoach van Congo. "In tegenstelling tot wat sommigen denken is hij een gemakkelijke jongen. Als je eerlijk met hem bent, maakt hij geen problemen. Hij is nu 27 en heeft nog vijf topjaren voor de boeg. Voor mij beantwoordt hij aan hetzelfde profiel als Zlatan Ibrahimovic. Hij is een van de zeldzame spelers die zonder moeite de diepte kan opzoeken en als targetspits kan spelen.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties